Επιστροφή

ΔΤ 492, 14/07/2002, 08:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 17:30 χθες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:40, στην τοποθεσία Βίγλα, στο Δ.Δ. Πέρσαινας του Δήμου Φολόης, στο νομό Ηλείας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε καλαμιές κι επεκτάθηκε σε γειτνιάζουσα δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 45 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 9 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη (δύο ΡΖL, δύο CL-215) και ένα ελικόπτερο Mi-26. Από την πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου εφτά στρέμματα δασικής έκτασης και 100 στρέμματα καλαμιές.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 07:30 χθες, στο 34ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, στην περιοχή Λάππα Αχαΐας, όταν το υπ' αριθ. ΖΑΕ 4202 ΙΧΕ αυτοκίνητο, προσέκρουσε στον υπ' αριθμ. 52237 γεωργικό ελκυστήρα. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα δώδεκα πυροσβέστες. Από το Ι.Χ.Ε. ανασύρθηκε νεκρή η Πομώνη Ελένη του Ευσταθίου, ετών 39 και ο Καλέμης Βασίλειος, ετών 9, ενώ τραυματισμένοι παρελήφθησαν πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής εξόδου από ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β., ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. Καλέμης Κων/νος του Βασιλείου, και η επτάχρονη Καλέμη Αγγελική του Κωνσταντίνου.

Σε εμπρησμό με χρήση εύφλεκτου υγρού, οφείλεται κατά πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στη 01:45 σήμερα, στα υπ' αριθ. ΥΝ 2559 και ΥΙΝ 224 δίκυκλα μάρκας HONDA, ιδιοκτησίας Σιούτη Ανδρέα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Σίφνου 44, στο Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν τρία οχήματα με επτά πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:40 σήμερα, από άγνωστη αιτία, σε υπόγειο χώρο διώροφης κατοικίας, ιδιοκτησίας Χυτήρη Μαρίας, στην οδό Κυπαρισσίας 33, στο Αιγάλεω. Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης, λόγω του πυκνού καπνού που κατέκλυσε το κλιμακοστάσιο, έγινε διάσωση με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, από την βεράντα του πρώτου ορόφου, της Σπίνουλα Κυριακής, η οποία στην συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή της στο νοσοκομείο Λοιμωδών, με αναπνευστικά προβλήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν πέντε οχήματα με δέκα πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.