Επιστροφή

ΔΤ 494, 16/07/2002, 07:50, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 06:00΄, χθες το πρωί, στο σκάφος αναψυχής με όνομα "TIGER 2", τύπου Cruiser, το οποίο ύστερα από πρόσκρουσή του σε βράχια στη Νήσο Πλατιά, δύο μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Πόρου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, πήρε μέρος ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες, το οποίο έφτασε με F/B στον τόπο του συμβάντος, καθώς και το Π/Π "ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ". Το σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς και οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 880.000 € περίπου.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 14:00΄ χθες, από πατάρι ραφείου, όπου και διέμενε, ο Βουτσελάς Ευθύμιος, 63 ετών, στην οδό Σμύρνης 13, στην Καρδίτσα. Τον άτυχο άνδρα, ο οποίος είχε εξαφανισθεί από το απόγευμα της 13ης Ιουλίου, αντιλήφθηκαν οι γείτονές του λόγω της δυσοσμίας και ειδοποίησαν την Υπηρεσία μας. Οι επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος, ανέσυραν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 15:55΄ χθες, στο Μενίδι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από ανατροπή της νταλίκας, με αριθμό κυκλοφορίας CK609 CE, μάρκας SCANIA. Οι οκτώ πυροσβέστες που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό της νταλίκας Bragu Mesarec, 38 ετών, σλοβενικής υπηκοότητας και απεγκλώβισαν ελαφρά τραυματισμένη την συνεπιβαίνουσα, Slavika Mesarec, 32 ετών, κροατικής υπηκοότητας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου, στις 00:40΄ σήμερα, σε ισόγειο διαμέρισμα εξαώροφης οικοδομής στη συμβολή των οδών Νάξου και Χατζηδάκη 12, στα Άνω Πατήσια. Το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές που εκτιμάται ότι φθάνουν στο ύψος των 20.543 € περίπου, ενώ ο ιδιοκτήτης του, Θεοχαρόπουλος Αλέξανδρος, 70 ετών, υπέστη εγκαύματα στο σώμα του και διακομίστηκε πριν την άφιξη της Υπηρεσίας μας με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ. Ζημιές υπέστησαν, επίσης, η είσοδος της οικοδομής και γειτνιάζοντα διαμερίσματα. Στον τόπο του συμβάντος έφτασαν τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι κατέσβεσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο χώρο. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.