Επιστροφή

ΔΤ 494a, 16/07/2002, 17:00, Συμβάντα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:15 σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Λίμνη του Νομού Αρκαδίας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί οκτώ οχήματα με εικοσιτέσσερις πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα δέκα πυροσβεστών, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 και δύο PZL, ένα ελικόπτερο τύπου Kamov και ένα τύπου Mi 26.

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 15:00, σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Σώστης στο Δήμο Σπερχειάδας του Νομού Φθιώτιδας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δέκα οχήματα με τριάντα πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα είκοσι πυροσβεστών, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και δύο PZL, ένα ελικόπτερο τύπου Kamov και ένα τύπου Ericsson. Στον τόπο του συμβάντος έχει μεταβεί με το ελικόπτερο του Π.Σ. Φλόγα 1, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας και συντονίζει από κοντά το έργο της κατάσβεσης.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 13:20 σήμερα, στο 23ο χλμ της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μετά από σύγκρουση των υπ' αριθ. ΑΙΕ 5925, μάρκας HUNDAI και YEX 8834, ALRHA ROMEO Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Οι δέκα πυροσβέστες, που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρούς τους: Ανδρέα Τσέπα του Γρηγορίου , 45 ετών και την Ελένη Καραντούνη σύζυγο Παναγιώτη, 65 ετών, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένους: την Αικατερίνη Κατσανιώτη του Κοσμά, 33 ετών και την Μαρία Τσέπα του Ανδρέα, 8 ετών.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 14:30, στο 16ο χλμ της Ε.Ο. Κόνιτσας-Ιωαννίνων, όταν το όχημα (νταλίκα), με αριθμό κυκλοφορίας CEB 9913, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη με αποτέλεσμα να εγλωβισθεί και να τραυματισθεί ο Στογιανόφ Ντίμιταρ Κριστόφ, 47 ετών. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες, οι οποίοι αφού ανέσυραν τον άνδρα σε κρίσιμη κατάσταση, τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.