Επιστροφή

ΔΤ 495a, 17/07/2002, 19:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:20 σήμερα, από άγνωστη αιτία, στο κέντρο διασκέδασης "ΕΜΠΑΤΗ", ιδιοκτησίας Κωστόπουλου Κωνσταντίνου, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης Αττικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην κύρια αίθουσα του υπό ανακαίνιση καταστήματος η οποία καταλαμβάνει έκταση 250 τ.μ. και απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα με τριάντα πυροσβέστες οι οποίοι περιόρισαν γρήγορα την πυρκαγιά, αποτρέποντας την επέκτασή της στους υπόλοιπους χώρους της επιχείρησης και σε παρακείμενο πευκοδάσος. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης. Για εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:40, σε υπαίθριο χώρο, στη θέση Λάκα, περιοχή Μαύρο Λιθάρι της Σαρωνίδας Αττικής. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 16 οχήματα με 50 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 30 πυροσβεστών, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215, και δύο ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά κάηκαν δύο στρέμματα δασικής και θαμνώδους έκτασης. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη με το ελικόπτερο του Π.Σ. Φλόγα 1, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:10 σήμερα, από άγνωστη αιτία, σε φορτηγό αυτοκίνητο, στο 186ο χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του Αιγίου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το οπίσθιο μέρος του υπ' αριθ. ΥΟΥ 9254 Δ.Χ. φορτηγού, μάρκας VOLVO F 16, που οδηγούσε ο Καραμπότσος Ευστάθιος του Γεωργίου και οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε υπερθέρμανση του οπίσθιου δεξιού τροχού. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών, η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στην καρότσα του οχήματος και στο πρανές της Εθνικής οδού, όπου κατέστρεψε μέρος εγκαταλελειμμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μάρκας LANCIA άνευ πινακίδων. Οι ζημιές που προκλήθηκαν υπολογίζονται στα 30.000 Ευρώ. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα δέκα πυροσβεστών.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 06:10 σήμερα, στο 30ο χιλ της Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου, μετά από σύγκρουση των υπ' αριθ. ΗΒ 7430, λεωφορείου και ΡΝΝ 8443, φορτηγού μάρκας MERCEDES. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το λεωφορείο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε μετωπικά με το φορτηγό. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες οι οποίοι, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του λεωφορείου Βιγιατζάκη Ευάγγελο, ετών 40, και τραυματισμένους τους: Κοζάκοβα Άννα, 48 ετών, Μιχαλέα Μπένσοβα, 28 ετών, Ζόζεκ Άσκαρ, 34 ετών και τέσσερα ακόμη άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Οι απεγκλωβισθέντες παραδόθηκαν σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για διακομιδή στο Γ.Ν.Ν. Χανίων.