Επιστροφή

ΔΤ 496a, 18/07/2002, 10:50, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 03:00΄ σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23:35΄ χθες, σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπλε Λιμάνι στη Σαλαμίνα Αττικής. Η πυρκαγιά, που λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε διαστάσεις και απείλησε κατοικίες περιορίστηκε τελικά, αφού πρώτα έκαψε 200 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και πεύκα, μία παλαιά αποθήκη καθώς και ένα ξύλινο παράπηγμα. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 23 οχήματα και 70 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη (CL- 215) και ένα ελικόπτερο (Μi-26). Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Β΄ Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος, ενώ νωρίς το πρωί στην πληγείσα περιοχή μετέβη και ο Αρχηγός του ΠΣ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας.

Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 01:35΄ σήμερα, σε βιοτεχνία κατασκευής εξοπλισμού καταστημάτων, στο 6ο χιλ. της οδού Λαγκαδά στην περιοχή της Ν. Ευκαρπίας στη Θεσ/νίκη. Η βιοτεχνία με την επωνυμία "NEW SYSTEM", ιδιοκτησίας του Δαμιανίδη Γεώργιου του Παναγιώτη περιελάμβανε ισόγειο χώρο και πατάρι, συνολικής έκτασης 300 τ.μ. Η πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος του εξοπλισμού του εργοστασίου, εμπορεύματα, μηχανήματα της μονάδας παραγωγής και γεννήτριες ηλεκτρικής εγκατάστασης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος έντεκα οχήματα με 25 πυροσβέστες, οι οποίοι την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο. Οι ζημιές εκτιμάται ότι ανέρχονται στο ύψος των 60.000 Ευρώ περίπου. Για την εξακρίβωση των αιτιών διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Νήπιο μόλις δύο ετών, ανασύρθηκε στις 20:10΄ χθες, από πηγάδι, που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, στη θέση Λυκούδι, στη Νήσο Ζάκυνθο. Πρόκειται για τον Πηλίκα Κων/νο που, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε στο γεμάτο με νερό πηγάδι, βάθους οκτώ μέτρων, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Για την ανάσυρσή του έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Π.Υ. Ζακύνθου.