Επιστροφή

ΔΤ 496b, 18/07/2002, 23:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 13:50΄ σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 12:40΄ σε αγροτοδασική έκταση, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κερατέα Αττικής. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικίες και περιορίστηκε τελικά, αφού πρώτα κατέκαψε 8 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 21 οχήματα με 50 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας καθώς και ο Β' Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 06:55΄ σήμερα, στο 25ο χλμ Ξάνθης-Πόρτο Λάγους, μετά από μετωπική σύγκρουση των υπ' αριθ. Ζ-9481, μάρκας OPEL και ΚΟΒ 2508 ΤΟΥΟΤΑ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Οι έξι πυροσβέστες, που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον Παυλακάκη Στέφανο του Κων/νου, 30 ετών, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένο τον γεωργιανής καταγωγής, Τζίγκλατς Γκότζα του Γκέου, 30 ετών.

Νεκρός βρέθηκε στις 09:15΄ σήμερα, ο Παπαχρήστος Αθανάσιος του Γεωργίου, 61 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί, στην περιοχή Ασπροποτάμου Καλαμπάκας, του Νομού Τρικάλων. Ο άτυχος άνδρας ήταν αγνοούμενος από τις 12-7-2002 και ώρα 13:00΄ όταν επιβιβάστηκε στο υπ΄αρίθμ. ΤΝ 5243 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, μάρκας DATSUN, με προορισμό την Κοινότητα Κρανιά Καλαμπάκας. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ και έσπευσε προς αναζήτηση του αγνοούμενου ατόμου, με δύο οχήματα, ομάδα έξι πυροσβεστών καθώς και με δύο διασωστικούς σκύλους με τους συνοδούς τους από τη 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Ύστερα από διεξοδική έρευνα στην περιοχή εντοπίστηκε το αυτοκίνητο, το οποίο είχε πέσει σε γκρεμό βάθους 30 μέτρων, στο 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καλαμπάκας-Καστανιάς και ανασύρθηκε ο νεκρός άνδρας. Στη συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Nοσοκομείο Λάρισας.

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 13:40΄ σήμερα, στην οδό Ολύμπου, Οργανισμός Ύδρευσης Καλοχωρίου, Θεσ/νίκης, όταν το υπ' αριθ. ΝΖΖ 4834 Ι.Χ. φορτηγό μάρκας Mercedes, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με το υπ΄αριθμ. ΝΖΕ 3632 Ι.Χ. επαγγελματικό φορτηγάκι, μάρκας FIAT. Οι επτά πυροσβέστες, που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρό από το Ι.Χ. φορτηγό μάρκας FIAT, τον Σκερλετόπουλο Χρήστο, 50 ετών ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος απεγκλωβίστηκε πριν από την άφιξη της εξόδου και μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσ/νίκης.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 18:35΄ σήμερα, στο 7ο χλμ. της λεωφόρου Καλλιθέας στη Ρόδο, όταν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αριθμό κυκλοφορίας ΡΟΖ 8445, μάρκας ΟPEL, εξετράπη της πορείας του σε στροφή, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το υπ' αριθμ. ΑΥ 4225 διερχόμενο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο οδηγούσε ο Σαρικάς Νικόλαος του Κων/νου. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με ένα όχημα και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Τσιτσεκλή Ιωάννη του Γεωργίου ενώ απεγκλωβίστηκαν βαριά τραυματισμένες, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής εξόδου, από ιδιώτες, η σύζυγος του θανόντος και η αδερφή της, αγνώστων λοιπών στοιχείων.