Επιστροφή

ΔΤ 498a, 20/07/2002, 10:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 08:23 σήμερα, σε βιοτεχνία κατασκευής υλικών συσκευασίας τροφίμων, στην οδό Χρυσοστόμου 6, στο Περιστέρι Αττικής. Η βιοτεχνία έκτασης 150 τ.μ., ιδιοκτησίας Ορφανού Μαρίας, καταλαμβάνει το ήμισυ του ορόφου μονοόροφης οικοδομής. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (πλαστικά-νάιλον), η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε να επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους του οικήματος. Για την κατάσβεση της έλαβαν μέρος ένδεκα πυροσβεστικά οχήματα με 33 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά περίπου μία ώρα αργότερα. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης. Για εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:10 σήμερα, από άγνωστη αιτία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Ίλιον Αττικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εσωτερικό του ναού και λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (κεριά, εικόνες, στασίδια), απείλησε να λάβει μεγάλες διαστάσεις. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν αμεσα υπο έλεγχο την πυρκαγιά, περιορίζοντας τις ζημιές στο ελάχιστο.

Έρευνες διεξάγονται στην περιοχή "Κασιδιάρη", του οικισμού Ρύζι στα Φάρσαλα του νομού Λάρισας, για την ανεύρεση του αγνοούμενου από χθες Χαρίση Ευάγγελου. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την εξαφάνιση στις 12:59 χθες και αμέσως έσπευσε προς αναζήτησή του στην ευρύτερη περιοχή, ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από πέντε πυροσβέστες και ένα ανιχνευτικό σκύλο από τη 2η Ε.Μ.Α.Κ.