Επιστροφή

ΔΤ 498b, 20/07/2002, 22:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 15:45 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 14:00, σε δασική περιοχή, στη θέση Φανερωμένη, του Δήμου Καμείρου, στη Ρόδο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 13 πυροσβεστών, οκτώ οχήματα του Ο.Τ.Α, τρία σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη CL - 215 και δύο ελικόπτερα Kamov 32. Η πυρκαγιά κατέκαψε 25 στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε επίσης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:30 σήμερα, σε ελαιώνα, στο Δ/Δ Φλωμοχωρίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Νομού Λακωνίας. Η πυρκαγιά απείλησε να πάρει διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Οι ισχυρές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν άμεσα αποτελούμενες από έξι πυροσβεστικά οχήματα με 18 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη CL - 415 και δύο ελικόπτερα Μi 26 κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά τρεις ώρες αργότερα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 60 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη με το ελικόπτερο "Φλόγα 1" του Πυροσβεστικού Σώματος ο Β΄ Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε, στη 20:30 σήμερα, η επιχείρηση διάσωσης του Κωστόπουλου Βασίλειου, ετών 45, από ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή στη θέση "Πλάκα" του Δ/Δ Συκιών, στο Λιδωρίκι Φθιώτιδας. Ο ορειβάτης κατέπεσε από βράχο, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό κάτω άκρο. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 14:05 σήμερα και αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Στις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης του τραυματία, πήραν μέρος πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι, κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρισκόταν ο τραυματισμένος άνδρας και τον μετέφεραν μέχρι το γήπεδο του Λιδωρικίου, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο του Ε.Κ.Α.Β. για την μεταφορά του στο Κ.Α.Τ.

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:35 σήμερα, σε δασική έκταση, στην τοποθεσία Βουβάρι-Αχλαδέρι, στο Δήμο Καλλονής στην Μυτιλήνη. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας άμεσα μεγάλης έκτασης περιοχή. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με πλήρωμα 40 πυροσβεστών, τέσσερα οχήματα του Ο.Τ.Α., 35 εθελοντές, 120 στρατιώτες, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 και δύο ελικόπτερα (ένα Kamov και ένα Mi-26). Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 50 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της κατάσβεσης.