Επιστροφή

ΔΤ 499, 21/07/2002, 10:30, Συμβάντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 00:25΄σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 02:30΄ χθες, σε δασική έκταση, στην περιοχή "Κάλαμος", στα Κύθηρα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 37 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών και δύο υδροφόρες του Δήμου, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροπλάνα CL-415 και τρία ελικόπτερα (δύο τύπου Kamov και ένα Μi 26). Η πυρκαγιά κατέκαψε 80 στρέμματα δασικής έκτασης. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη για να συντονίσει από κοντά το έργο της κατάσβεσης ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 03:10΄ σήμερα, στο 5ο χλμ της Ε.Ο. Κυπαρισσίας-Φιλιατρών, μετά από σύγκρουση των υπ' αριθ. ΥΙΒ 7049 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μάρκας AUDI, και KΜΕ-9089, μάρκας RENAULT. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν από το πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς τους: Βασιλόπουλο Γρηγόριο του Φωτίου, 37 ετών, Βασιλόπουλο Φώτιο του Γρηγορίου, 67 ετών και την Σταυροπούλου Χριστίνα, 26 ετών. Βαριά τραυματισμένοι απεγκλωβίστηκαν επίσης, από το πρώτο όχημα ο Βασιλόπουλος Φώτιος του Γρηγορίου, νήπιο οκτώ μηνών και η Βασιλοπούλου Δήμητρα του Φωτίου, 64 ετών και από το δεύτερο όχημα ο Καλογερόπουλος Χαράλαμπος του Σωτηρίου, 30 ετών.

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που διεξήχθησαν στην περιοχή ''Κασιδιάρη'', του οικισμού Ρύζι στα Φάρσαλα του νομού Λάρισας, για την ανεύρεση του αγνοούμενου από τις 19-7-2002, Χαρίση Ευάγγελου του Σωκράτη. Στις έρευνες έλαβαν μέρος ένα όχημα και δύο πυροσβέστες, καθώς επίσης και με ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από πέντε άνδρες και ένα ανιχνευτικό σκύλο της 2ης Ε.Μ.Α.Κ..