Επιστροφή

ΔΤ 499a, 21/07/2002, 23:15, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 20:00΄ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, στις 12:55΄ σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Βλυχάδα του Δήμου Καρδαμύλων, στη Χίο. Η πυρκαγιά κατέκαψε 300 στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 35 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 28 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη ( δύο CL - 215 και δύο CL - 415 ) και τρία ελικόπτερα ( δύο Mi - 26 και ένα Kamov ).

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 06:30΄ σήμερα, στο 15ο χλμ. της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, μετά από σύγκρουση των υπ' αριθμ. ΗΝΒ 1863 Ι.Χ. αγροτικού αυτοκινήτου μάρκας ΤΟΥΟΤΑ με το υπ' αρίθμ. ΡΖΑ 7661, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN. Από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση σκοτώθηκαν οι οδηγοί και των δύο οχημάτων. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του αγροτικού αυτοκινήτου, Δονάτο Διαμαντή, 55 ετών περίπου. Ο οδηγός του επιβατηγού αυτοκινήτου Μπαλέρμπας Αθανάσιος, 22 ετών, ανασύρθηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου από ιδιώτες. Και τα δύο άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν. Πρεβέζης.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 18:10΄ σήμερα, στο 18ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Θεσ/νίκης, μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση, πάνω σε στροφή, του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧ 9482, μάρκας NISSAN DATSUN, με το υπ' αριθμ. ΚΝΒ 4388 διερχόμενο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε εκδρομείς, με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με ένα όχημα και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Παπασημεών Εμμανουήλ του Θεοχάρη, 33 ετών, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένο τον οδηγό του λεωφορείου Παπαδόπουλο Κων/νο του Γεωργίου, 45 ετών και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή τους στο Γ.Ν. Κατερίνης.