Επιστροφή

ΔΤ 500, 22/07/2002, 11:30, Εκδηλώσεις

Τα εγκαίνια των νέων, υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", πραγματοποιούνται την Τετάρτη, 24 Ιουλίου και ώρα 10.30', στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Στην τελετή, που θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. και η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ελλάδα του Ιδρύματος Νιάρχου, με τον Πρόεδρό του Sir Dennis Weatherstone.
Κατά την τελετή, θα απονεμηθεί στο Ίδρυμα Νιάρχου το Μετάλλιο του Αστέρα Αξίας και Τιμής, ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς του, η πλέον σημαντική διάκριση που απονέμεται σε Έλληνες πολίτες, που έχουν προσφέρει διακεκριμένες υπηρεσίες προς το Πυροσβεστικό Σώμα.
Μετά την κοπή της κορδέλας και την ξενάγηση των προσκεκλημένων στις εγκαταστάσεις της Μονάδας, θα ακολουθήσει επίδειξη ασκήσεων από τους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.
Το κόστος του σύγχρονου κέντρου εκπαίδευσης και στέγασης της 1ης ΕΜΑΚ, τη μελέτη, την κατασκευή, αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό του οποίου ανέλαβε εξ' ολοκλήρου το Ίδρυμα Νιάρχου, υπερβαίνει το ποσό των 3.500.000 ευρώ. Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διοικητήριο, αίθουσα επιχειρήσεων και συσκέψεων, χώρους ενδιαίτησης προσωπικού, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους, αμαξοστάσιο, χώρους στέγασης και φροντίδας διασωστικών σκύλων, ομοίωμα τριώροφης οικοδομής για την εκπαίδευση του πυροσβεστικού προσωπικού κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχου είναι στο σύνολό τους οι μεγαλύτερες που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα και το έχουν ενισχύσει σημαντικά σε κρίσιμους επιχειρησιακούς τομείς. Η αρχή έγινε το 1998, με τη δωρεά 15 πυροσβεστικών οχημάτων κατάλληλων για δασικές πυρκαγιές, ακολούθησε η στέγη της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ πολύ σύντομα, επίκειται και η παραλαβή ενός ειδικού ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων, Super Puma, με πλήρη εξοπλισμό για πυρόσβεση και μεταφορά του προσωπικού, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, στις πληγείσες από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, περιοχές, ανά την επικράτεια.