Επιστροφή

ΔΤ 502a, 24/07/2002, 19:30, Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ελευσίνα, τα εγκαίνια των νέων, υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".
Στην τελετή, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραβρέθηκαν: ο Υφυπουργός κ. Ευάγγελος Μαλέσιος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, σύσσωμο το Δ.Σ. και η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ελλάδα του Ιδρύματος Νιάρχου, με τον Πρόεδρό του Sir Dennis Weatherstone και τους δύο μεγαλύτερους γιους του ιδρυτή, κυρίους Φίλιππο και Σταύρο Νιάρχο. Στην τελετή παρέστησαν επίσης, οι Υπαρχηγοί Αντιστράτηγοι Αχιλλέας Κοντογιώργος και Γεώργιος Γεωργιάκος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ. καθώς και ο Επίτιμος Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Δημήτριος Λυντζεράκος, εκπρόσωποι τοπικών, στρατιωτικών και πολιτικών, αρχών και φορέων.
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίος.
Στην ομιλία του, ο Αρχηγός του Π.Σ., αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα για την απόφασή του να επιχορηγήσει την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., επεσήμανε ότι, για τους πυροσβέστες, ενέργειες σαν αυτή, αφενός αποτελούν δείγμα αναγνώρισης της δουλειάς τους, αφετέρου, τους οπλίζουν με δύναμη και κουράγιο, ώστε να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. "Το νέο αυτό κτίριο", τόνισε ο κ. Φούρλας, "δεν εκφράζει μόνο τη σύγχρονη αντίληψη για την κτιριακή υποδομή του Σώματος, με τη διαμόρφωση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, αλλά στοχεύει πρωτίστως στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών".
Στην αντιφώνησή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" κ. Κων/νος Δρακόπουλος, υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει να παρέχει την έμπρακτη στήριξή του στο Πυροσβεστικό Σώμα, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στη θωράκιση της χώρας και στην προστασία των πολιτών απέναντι σε φυσικές ή άλλες καταστροφές.
Στη συνέχεια το Πυροσβεστικό Σώμα, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς του Ιδρύματος, απένειμε στον πρόεδρό του Sir Dennis Weatherstone το Μετάλλιο του Αστέρα Αξίας και Τιμής, την πιο σημαντική διάκριση που απονέμεται σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν προσφέρει διακεκριμένες υπηρεσίες προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Το βραβείο απένειμε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Παναγιώτη Φούρλα.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της κορδέλας, ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις και στη συνέχεια έγινε επίδειξη ασκήσεων από τους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ, στον πύργο ασκήσεων της μονάδας.