Επιστροφή

ΔΤ 504, 26/07/2002, 15:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στη 01:30 το πρωί, σε ημιυπαίθριο χώρο κατασκευής χαρτιού, αγνώστου ιδιοκτήτη, στη θέση Καρυδιά στο Δ/Δ Ασπροχώματος, του Νομού Μεσσηνίας. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (χαρτικά, λάδια, καλάμια) η πυρκαγιά αν και απείλησε να λάβει διαστάσεις, τέθηκε υπό έλεγχο σύντομα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (τέσσερα οχήματα και οκτώ πυροσβέστες) που έλαβαν μέρος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές εμπορεύματα αξίας 20.000 Ευρώ. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 07:50 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κοντέϊνερ που περιείχε ραδιοφωνικούς πομπούς, ιδιοκτησίας "Άλφα Δημητρόπουλος Ο.Ε. - Τζουραμάνης κ΄ ΣΙΑ Ο.Ε." στην Κοινότητα Καλλιθέα του Νομού Φωκίδος. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον εσωτερικό χώρο του κοντέϊνερ και κατέστρεψε πομπούς ραδιοφώνου, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, ηλεκτρικούς πίνακες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 60.000 Ευρώ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες και ένα πυροσβεστικό όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου.

Σοβαρά τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες ο Γιουβανιέρης Ματθαίος, 66 ετών, στην οδό Μεσολογγίου 23, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Το ατύχημα συνέβη όταν ο άτυχος άνδρας από άγνωστη αιτία, έχασε την ισορροπία του και σφηνώθηκε στο μεταλλικό ορθοστάτη της φορητής κλίμακας αλουμινίου πάνω στην οποία είχε ανέβει, εκτελώντας εργασίες στην οικία του. Οι πυροσβέστες για να τον απελευθερώσουν χρειάστηκε να κόψουν τον ορθοστάτη της σκάλας αφού όμως πρώτα μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. τον αναισθητοποίησε. Ο τραυματισθείς στη συνέχεια διεκομίσθη στο Α.Χ.Ε.Π.Α Θεσσαλονίκης.

Τα κάγκελα της εξώπορτας αυτή τη φορά χρειάστηκε να κόψουν οι πυροσβέστες στην οδό Θερμοπυλών, στην Άρτα, προκειμένου να απελευθερώσουν τα δύο χέρια της 10χρονης Μιμιγιάννη Πανορέας του Βασιλείου, όταν στην προσπάθειά της να περάσει από την άλλη πλευρά έχασε τον έλεγχο και τα δύο άκρα της καρφώθηκαν από τα αιχμηρά πάνω σίδερα του κυκλιδώματος. Στο ασυνήθιστο αυτό ατύχημα έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα. Η 10χρονη παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή της στο Γ.Ν.Ν. Άρτας.