Επιστροφή

ΔΤ 505a, 27/07/2002, 23:55, Συμβάντα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Συκιάς του Δήμου Τορώνης στη Χαλκιδική. Από την νεροποντή, που ξεκίνησε στις 13:10΄ περίπου, πλημμύρισαν υπόγεια κατοικιών και κάμπινγκ. Έγινε απεγκλωβισμός συνολικά 20 ανηλίκων ατόμων από το κάμπινγκ "Βαλτοί" και 30 ενηλίκων από το κάμπινγκ "Πλατανίτσι", τα οποία λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν μπορούσαν να εξέλθουν από το χώρο του κάμπινγκ. Στην επιχείρηση διάσωσης των ατόμων καθώς και στις αντλήσεις υδάτων που ακολούθησαν, έλαβαν μέρος συνολικά 14 οχήματα με 52 πυροσβέστες καθώς και ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα.

Προβλήματα έχουν προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας, οι ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στους Νομούς Χαλκιδικής, Ροδόπης, Φθιώτιδος, Ευβοίας καθώς και σε άλλους Νομούς της ηπειρωτικής χώρας και αφορούν αντλήσεις υδάτων, κοπή δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων. Οι επεμβάσεις από τα συνεργεία που έχουν συσταθεί θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 11:20΄ σήμερα στην Ε.Ο. Τρικάλων - Λάρισας στην περιοχή Φαρκαδώνα όταν το υπ' αριθμ. ΤΝ-ΒΜ-149 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Λαουμτζή Μπόντο, 41 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, προσπαθώντας να προσπεράσει το υπ' αριθμ. ΤΚΜ 3225 Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο, προσέκρουσε σε αυτό με αποτέλεσμα να εξέλθει από το οδόστρωμα. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, που ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του πρώτου Ι.Χ. και απεγκλώβισαν τραυματισμένες τις δύο κόρες του, Λαουμτζή Ναταλία, 15 ετών και Λαουμτζή Θωμαή, έντεκα ετών καθώς και τον οδηγό του αγροτικού αυτοκινήτου Παπαδημητρίου Γεώργιο, 42 ετών. Ο νεκρός άνδρας και οι τρεις τραυματίες παραδόθηκαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή τους στο Γ.Ν. Τρικάλων.

Θανατηφόρο δυστύχημα, σημειώθηκε στις 11:50΄ σήμερα, σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση, στην περιοχή Νέα Μανωλάδα του Νομού Ηλείας, όταν το υπ' αριθμ. ΡΚ 9548 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, συγκρούστηκε με την υπ'αριθμ. 6470 επιβατική αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε., που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Καλαμάτα. Οι πέντε πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Μαρίν Ιβάνοφ του Βασίλεβ, 22 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 17:30΄ σήμερα, στο 16ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, ο Αράπογλου Χρήστος του Χρήστου, 21 ετών, όταν έχασε τον έλεγχο του υπ' αριθμ. Μ I - Ι 328 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μάρκας BMW, το οποίο οδηγούσε, προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου, στη συνέχεια πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και σύρθηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων. Στο συμβάν έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον άτυχο νέο που είχε εκτιναχθεί έξω από το αυτοκίνητο, ενώ απεγκλώβισαν σοβαρά τραυματισμένους τους: α) Αράπογλου Μαρία του Αλεξάνδρου, 69 ετών, β) Τικ Χριστίνα του Ιβάν, 20 ετών και γ) Γιάντζιο Απόστολος, 80 ετών. Τα άτομα παραδόθηκαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή τους στο Γ.Ν. Κατερίνης.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 20:00΄ σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 12:40΄, σε δασική έκταση στο Ακρωτήριο Τραχύλι, στην Αρχαία Επίδαυρο του Νομού Αργολίδος. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 20 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 15 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη CL-415 και ένα ελικόπτερο Mi-26. Από την πυρκαγιά κάηκαν 10 στρέμματα δασικής έκτασης.