Επιστροφή

ΔΤ 506, 28/07/2002, 11:30, Συμβάντα

Προβλήματα και ταλαιπωρία στους κατοίκους των Νομών Χαλκιδικής, Ροδόπης, Φθιώτιδας και Εύβοιας, καθώς και σε άλλους νομούς της ηπειρωτικής χώρας, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες, κατά τις απογευματινές ώρες.
Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπισε ο νομός Ροδόπης, όταν εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων υπερχείλισε ο ποταμός Λίσος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα χωριά Εβρινός, Λύκειο και Αρριανά.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες που προκλήθηκαν σε σπίτια, αυλές, δρόμους, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους, κινητοποιήθηκαν 81 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ερπυστριοφόρα και ένα φουσκωτό σκάφος της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Στην επιχείρηση άντλησης των υδάτων συμμετείχαν, επίσης, δύο γκρέιντερ και ένας φορτωτής από τη Νομαρχία Ροδόπης. Στον Εβρινό απεγκλωβίστηκε η 84χρονη Πολυχρονιάδου Ρούσσα, η οποία είχε αποκλεισθεί μέσα στο σπίτι της εξαιτίας της υψηλής στάθμης των υδάτων, που προκλήθηκε από τη νεροποντή.
Προβλήματα, επίσης, αντιμετώπισε ο νομός Χαλκιδικής και συγκεκριμένα η περιοχή του Δ.Δ. Συκιάς του Δήμου Τορώνης, όπου συστάθηκαν 15 συνεργεία αποτελούμενα από 45 πυροσβέστες, 13 πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με αντλητικά μηχανήματα καθώς και ένα ερπυστριοφόρο. Τα συνεργεία, πέραν από την επιχείρηση άντλησης υδάτων, απεγκλώβισαν 50 άτομα τα οποία είχαν αποκλειστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σε τροχόσπιτα και στα camping "Πλατανίτσι" και "Βαλτοί".

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται από τις 10:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στις 17:40 χθες, σε δασική έκταση, στο Δ.Δ. Κότρωνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο Νομό Λακωνίας. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν δέκα πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων καθώς και δύο αεροσκάφη τύπου CL-415, τα οποία επιχείρησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 22:10, χθες, από τέσσερις πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ο Ραμαδάν Άμετ του Τζεμίλ, 19 ετών, όταν -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- έχασε τον έλεγχο του μοτοποδήλατου που οδηγούσε και έπεσε μέσα σε αρδευτικό κανάλι στην επαρχιακή οδό Διαμήδιας - Λεύκης, στο Νομό Ξάνθης.