Επιστροφή

ΔΤ 506a, 28/07/2002, 23:55, Συμβάντα

Πλημμύρες και πτώσεις δέντρων προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν κατά τις απογευματινές ώρες διάφορες περιοχές της χώρας.
Προβλήματα αντιμετώπισε το λεκανοπέδιο Αττικής, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Το 199 Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 30 κλήσεις για παροχές βοηθείας στις περιοχές Νέου Ηρακλείου, Κηφισιάς, Χολαργού και Μοσχάτου.
Προβλήματα αντιμετώπισαν τα χωριά Λεσίνιο και Γουργιά στο Δήμο Οιννάδων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όταν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή πλημμύρησαν υπόγεια κατοικιών. Την άντληση των υδάτων ανέλαβαν τέσσερα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου αποτελούμενα από 12 πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα.
Από τη νεροποντή πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων και στην περιοχή "Θεολόγος" στο Δ.Δ. Μαλεσίνας του Δήμου Αταλάντης στο νομό Φθιώτιδας. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα στις 18:50 σε δασική έκταση στη θέση Πιούζα στο Δ.Δ. Σοφικού του νομού Κορινθίας, τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:45, έπειτα από την έγκαιρη επέμβαση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τρία αεροσκάφη (δύο τύπου CL-415 και ένα CL-215), καθώς και ένα ελικόπτερο Mi-26.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης, στις 18:09, σε δασική έκταση του Δ.Δ. Δυρραχίου του Δήμου Φαλαισίας, στο νομό Αρκαδίας και στις 19:30 στην περιοχή Μονής Αμπελακίων στο Δ.Δ. Λογκανίκου του Δήμου Πελλάνας, στο Νομό Λακωνίας. Οι πυρκαγιές δεν πρόλαβαν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην κατάσβεσή τους έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων κι ένα αεροσκάφος PZL.

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται, από τις 20:30 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στις 18:00, σε χορτολιβαδική έκταση στο Δ.Δ. Μεστών του Δήμου Μαστιχοχωρίων, στη Χίο. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 23 πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 9 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο Kamov.

Για τη διερεύνηση των αιτιών όλων των παραπάνω πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από τα κατά τόπους αρμόδια Ανακριτικά Γραφεία των Π.Υ.