Επιστροφή

ΔΤ 507, 30/07/2002, 10:10, Συμβάντα

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις 03:25΄ σήμερα, σε βιοτεχνία - εμπορία χάρτου και κλωστοϋφαντουργικών εξαρτημάτων, ιδιοκτησίας Ιωάννη Αλεξίου του Κωνσταντίνου με την επωνυμία Αλεξίου Α.Ε., συνολικής έκτασης 4.000 τμ., στη λεωφόρο Νάτο στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο της επιχείρησης και λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (χαρτιά και κλωστοϋφαντουργικά εξαρτήματα) πήρε γρήγορα διαστάσεις. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα περίπου δύο ώρες αργότερα πριν αυτή εξαπλωθεί και στους υπόλοιπους χώρους της επιχείρησης. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σοβαρά τραυματισμένη ανασύρθηκε από χαράδρα βάθους οκτώ μέτρων, στις 00:15΄ σήμερα, η Βελγικής καταγωγής, Kese Gerits, 40 ετών, στην περιοχή Άγιος Κήρυκος του νομού Χανίων. Το ατύχημα συνέβη όταν η άτυχη γυναίκα περπατώντας στο φαράγγι του Λισσού, για άγνωστο λόγο βρέθηκε στο κενό σε βραχώδη περιοχή. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 19:15΄ χθες και πέντε πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καντάνου ανέσυραν τελικά την άτυχη γυναίκα και την παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή της σε Νοσοκομείο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:30΄ σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε μονοκατοικία ιδιοκτησίας του Παπαδάκη Γεώργιου του Αθανασίου, στο Δ/Δ Βαλτερό του Δήμου Ηρακλείας, στο Νομό Σερρών. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς η μονοκατοικία χωρίς όμως να απειληθούν παρακείμενα οικήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα και δύο ώρες αργότερα κατόρθωσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται στα 25.000 Ευρώ. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών.

Σε εμπρησμό με χρήση εύφλεκτου υγρού οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 03:10΄ σήμερα, στο υπ'αριθμ. 159.39.53 Ilinois U.S.A. Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW, ιδιοκτησίας Τσούτσια Άλκη και Τσούτσια Δήμητρας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Σμύρνης, στη Βούλα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από επτά πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος με δύο οχήματα, αφού όμως πρώτα προξένησε σοβαρές ζημιές στο όχημα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 03:46΄ σήμερα, το υπ'αριθμ. ΥΥΜ 3721 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας YUGO, ιδιοκτησίας Κωστόπουλου Ευάγγελου, που βρισκόταν στη συμβολή της οδού Αχιλλέως με τη Λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η καμπίνα του οδηγού, ενώ υλικές ζημιές μικρότερης έκτασης υπέστη και το υπ' αρίθμ. ΥΙΑ 6984 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα. Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό, για τα ακριβή αίτια ωστόσο διενεργείται προανάκριση.