Επιστροφή

ΔΤ 513a, 06/08/2002, 23:55, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στις 17:00, σε παλιό λαναριστήριο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Ζαρκάδας Βάιος του Θωμά ως ψυγείο αποθήκευσης οπωροκηπευτικών, στο Δ/Δ Κερασιάς του Δήμου Πλαστήρα, στο νομό Καρδίτσας. Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβέσουν πλήρως την πυρκαγιά στις 23:00. Για την εξακρίβωση των αιτιών που την προκάλεσαν διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 18:35 η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στις 14:30 σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Καρίτσα Ευρυτανίας. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της λαμβάνουν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων, ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα ελικόπτερο τύπου Mi 26.

Την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 24.00, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλιά, στο Μεσολόγγι, κατέσβεσαν στις 09:30 οι 30 πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με εννέα πυροσβεστικά οχήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ο εποχικός πυροσβέστης Μπέλλας Πέτρος του Αθανασίου, ετών 19. Ο νεαρός τραυματίας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου διενεργεί προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς.