Επιστροφή

ΔΤ 515, 08/08/2002, 09:15, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:55 χθες, στη τοποθεσία Γερολάκος του Δήμου Κεραμιών στο νομό Χανίων. Στη προσπάθεια κατάσβεσής της πήραν μέρος 28 πυροσβεστικά οχήματα με 85 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 110 ατόμων, καθώς και πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά κάηκαν 150 στέμματα γεωργικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης καθώς και 100 στρέμματα δασικής έκτασης. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις προς αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της τοπικής Υπηρεσίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη περιοχή Πούντα, στο Δ.Δ. Τράπεζας Αιγίου, στις 18:00 χθες. Στη κατάσβεσή της πήραν μέρος 30 πυροσβεστικά οχήματα με 90 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο Α΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αχιλλέας Κοντογιώργος. Από την πυρκαγιά κάηκαν 50 στέμματα γεωργικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης καθώς και 50 στρέμματα δασικής έκτασης. Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προς αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων. Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ελαφρά (κάταγμα δεξιού κάτω άκρου) εποχικός πυροσβέστης. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου.

Πλήρως κατασβέστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:40 χθες, από άγνωστη αιτία, στο εργοστάσιο ''INTERFILLIS Α.Β.Ε.Ε.'' στο 25ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η μεταλλική στέγη του επιφάνειας 2500 τ.μ. κτιρίου, ενώ οι ζημιές ανέρχονται στα 850.000 Ευρώ περίπου. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 23 πυροσβεστικά οχήματα με 70 πυροσβέστες. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας.