Επιστροφή

ΔΤ 516, 09/08/2002, 23:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες βρίσκεται η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική, χορτολιβαδική και γεωργική έκταση στις 12:20 χθες, στην περιοχή "Κρυονέρι", στο Δ/Δ Οιτύλου, στο Νομό Λακωνίας. Στην προσπάθεια για την κατάσβεσή της πήραν μέρος 120 πυροσβέστες με 40 πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 92 ατόμων, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν συνολικά 10 αεροσκάφη (έξι CL 415 και τέσσερα CL 215) καθώς και πέντε ελικόπτερα (τρία Mi 26 και ένα Erickson). Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την επιτήρησή της. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την ΠΥ Αρεόπολης.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 15:30 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 13:40 σήμερα, στο Δ/Δ Μαυρονερίου, στον Δήμο Δαύλειας, στο Νομό Βοιωτίας. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και επιχείρησαν συνολικά πέντε αεροσκάφη (τρία CL 215 και δύο PZL) καθώς και ένα ελικόπτερο Kamov. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από την ΠΥ Λιβαδειάς.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 19:00 και η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε γεωργική και δασική έκταση στις 16:45, σήμερα, στη Νεάπολη, στο Δήμο Βοΐων, στο Νομό Λακωνίας. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 20 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη (δύο CL 215, δύο CL 415, ένα PZL) και δύο ελικόπτερα (ένα Erickson και ένα Kamov) προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την ΠΥ Μολάων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στο εργοστάσιο απορρυπαντικών - χαρτικών "Ευρωχαρτική", ιδιοκτησίας Χριστόπουλου Νικόλαου και Τρακάκη Ιωάννη, στη Φάκα Ασπροπύργου. Η πυρκαγιά -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- ξεκίνησε από το χώρο του χημείου, στο τμήμα παρασκευής απορρυπαντικών, και επεκτάθηκε σε αποθηκευτικούς χώρους και στο πατάρι. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 35 πυροσβέστες, οι οποίοι με 10 υδροφόρα οχήματα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο στις 16:00. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν οι ιδιώτες Τέντας Κων/νος και Ευθυμιάδης Ιωάννης, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο Θριάσειο Νοσοκομείο με εγκαύματα και κακώσεις. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από την ΠΥ Ελευσίνας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε -από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία- στις 13:45 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον υπόγειο χώρο των εγκαταστάσεων όπου στεγαζόταν το κυλικείο, και από εκεί επεκτάθηκε στην κεραμοσκεπή και στα σανιδώματα του διώροφου κτιρίου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 25 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι κατέσβεσαν τη φωτιά στις 21:00. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την ΠΥ Μυτιλήνης.