Επιστροφή

ΔΤ 517a, 11/08/2002, 23:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 13:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:45 σήμερα, στην περιοχή Φουσκέλα στο Δ/Δ Λίνδου, του Δήμου Λυνδίων, στη Ρόδο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, κινητοποιήθηκαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 10 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στη περιοχή για επαγρύπνηση.

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 20:00, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17:35 σήμερα, στον Άγιο Κων/νο στο Δ/Δ Σελασίας του Δήμου Οινούντος στο Νομό Λακωνίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 30 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 30 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν τρία ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στη περιοχή για επαγρύπνηση.

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 09:20 σήμερα, στο 20ο χλμ. της Ε.Ο. Κόνιτσας-Ιωαννίνων, όταν λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, το υπ' αριθμ. ΥΜΒ 6726 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας OPEL CORSA, παρέκκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα. Οι δύο επιβαίνοντες, Καραφουλίδης Αναστάσιος, 29 ετών και Καραφουλίδη Ελένη, 58 ετών, κατάφεραν να βγουν από το όχημα ελαφρά τραυματισμένοι και, καθώς έσπευσαν να ζητήσουν βοήθεια, το υπ' αριθμ. ΝΕΒ 1621 διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας AUDI, παρέσυρε την 58χρονη γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα και να τραυματισθούν ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Νικολαϊδης Νικόλαος, 47 ετών και Νικολαϊδη Παρασκευή, 44 ετών. Κατά την διακομιδή τους, όμως, στο Π.Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων "Δουρούτης", στις 10:15, στο 32ο χλμ. της Ε.Ο. Κόνιτσας-Ιωαννίνων, σημειώθηκε και έτερο τροχαίο δυστύχημα, όταν ένα από τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας και συγκεκριμένα το υπ'αριθμ. ΚΗΥ 9181, για άγνωστη αιτία, ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν οι: Ρέντζιος Σπύρος, οδηγός του ασθενοφόρου, Θώμου Κων/νος, ιατρός, καθώς και η τραυματίας Νικολαϊδη Παρασκευή. Οι οκτώ πυροσβέστες με τα τρία οχήματα που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, αφού απεγκλώβισαν τους τραυματίες, στην συνέχεια τους παρέδωσαν σε άλλα ασθενοφόρα για την διακομιδή τους στο Π.Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων.