Επιστροφή

ΔΤ 518a, 12/08/2002, 21:45, Συμβάντα

Υπό έλεγχο στις 21:00 τέθηκε και η πυρκαγιά η οποία είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Τοπόλια του Δήμου Κίσσαμου, στο νομό Χανίων.
Λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών -πέντε στα Χανιά, δύο στο Ρέθυμνο και δύο στο Ηράκλειο- που σημειώθηκαν, σχεδόν ταυτόχρονα, κατά τις μεσημβρινές ώρες, στο νησί μετέβη -με εντολή Αρχηγού- κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 16:55, σήμερα στο 80ο km της επαρχιακής οδού Κέρκυρας - Πέλεκα, όταν το υπ' αριθμ. DKW 9158 ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας OPEL ZAFIRA παρέκκλινε της πορείας του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ' αριθμ. ΚΥΒ 8172 ΙΧΕ μάρκας ALFA ROMEO. Από τη σύγκρουση ανασύρθηκαν νεκροί οι οδηγοί Μάρκος Αθανάσιος του Ευαγγέλου, ετών 43 από το πρώτο ΙΧΕ και Μουμούρης Γεώργιος του Αγησιλάου, ετών 40 σαράντα καθώς και ο συνοδηγός του Κόλλιας Σταύρος, ετών 33 από το δεύτερο όχημα. Τραυματισμένοι διεκομίσθησαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας οι: Κρεμμύδα Ασημούλα του Αθανασίου, ετών 32, Μουμούρη - Σγούρου Συλβάνα του Αλεξάνδρου, ετών 42 και Μουμούρης Αγησίλαος του Γεωργίου ετών έντεκα. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.