Επιστροφή

ΔΤ 521a, 15/08/2002, 23:30, Συμβάντα

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από τις 19:40 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική και γεωργική έκταση, στις 16:30 σήμερα, στην περιοχή Φλομοχώρι του Δ/Δ Κότρωνα, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο Νομό Λακωνίας. Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη (τύπου CL 415) και δύο ελικόπτερα (Mi 26 και Kamov). Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί η Π.Υ. Γυθείου.

Υπό μερικό έλεγχο από τις 20:15 τέθηκε η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική και γεωργική έκταση στις 15:00, στην Κέρκυρα, στον Δήμο Μελιτειέων, στο Δ/Δ Στρογγυλής. Στην προσπάθεια για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, δύο υδροφόρα οχήματα του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου έκαναν ρίψεις δύο ελικόπτερα (Kamov και Erickson). Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Π.Υ. Κέρκυρας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα, στις 15:00, στον ποταμό Κηφισό, στον Δήμο Αλιάρτου, στο Νομό Βοιωτίας, προκειμένου να εντοπιστεί ο Αζίμι Χολοσάρβαλ του Ρομαζίν, αφγανικής υπηκοότητας. Στην επιχείρηση για την ανεύρεση του αγνοούμενου άντρα συμμετέχουν επτά άτομα από την Π.Υ. Λιβαδειάς, καθώς και τρεις δύτες με ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. Ωστόσο, λόγω της θολότητας των νερών και του βάθους της κοίτης του ποταμού, οι έρευνες για την ανεύρεση του Αζίμι Χολοσάρβαλ θα συνεχιστούν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.