Επιστροφή

ΔΤ 522a, 16/08/2002, 22:30, Συμβάντα


 Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 18:15 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, στις 13:45 σήμερα, στην περιοχή Βαθύρεμα, του Δ/Δ Στύρφακας του Δήμου Λιανοκλαδίου, στο Νομό Φθιώτιδος. Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη CL 415 και τρία ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν 20 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για αποφυγή αναζωπυρώσεων. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί η Π.Υ. Λαμίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 20:30 η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, σε δασική έκταση στις 16:40 σήμερα, στο Δ/Δ Κατασταρίου του Δήμου Αλυκών, στην Ζάκυνθο. Για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 28 πυροσβέστες με 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου έκαναν ρίψεις πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης έξι Μποφόρ. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς θα διενεργηθεί προανάκριση από την Π.Υ. Ζακύνθου.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 13:20 σήμερα, στον Άγιο Κωνσταντίνο Πύλης, στο Νομό Τρικάλων, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το υπ' αριθμ. Ι.Χ.Ε ΥΕΒ-1187 παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να ανασυρθεί βαριά τραυματισμένος από τους επτά πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο οχήματα, ο Βλάχος Δημήτριος του Κωνσταντίνου, 34 ετών. Στην συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Πύλης, όπου και εξέπνευσε.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14:12 σήμερα, από άγνωστη αιτία , σε διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου, ιδιοκτησίας Μεταλλίδου Μαρίας, στην οδό Πλάτωνος 181, στην Καλλιθέα. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι περιόρισαν την πυρκαγιά στο σαλόνι του διαμερίσματος. Από την πυρκαγιά υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα η ιδιοκτήτρια και ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο ο Μεταλλίδης Χαράλαμπος, οι οποίοι παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών