Επιστροφή

ΔΤ 523, 17/08/2002, 14:15, Συμβάντα

Αίσιο τέλος είχαν στις 02:15΄ σήμερα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του γερμανού τουρίστα Frank Polster, 30 ετών, ο οποίος είχε υποστεί κάταγμα στο κάτω δεξί άκρο, κατά την διάρκεια πεζοπορίας του στο Φαράγγι του Λισσού, στην Κάνδανο Χανίων. Για την μεταφορά του τραυματία έφθασαν στο σημείο οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι τοποθέτησαν σε φορείο τον άτυχο άνδρα και στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε πλωτό μέσο για τη μεταφορά του στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χανίων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε -από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία- στις 03:10΄ σήμερα σε αποθήκη, στη περιμετρική οδό Χρυσούπολης, στη Καβάλα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρά εγκαύματα, 1ου και 2ου βαθμού στον Kazanxhin Kustin του Lempi και της Batusha, 32 ετών, Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Χρυσούπολης.

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 07:12΄, σήμερα στο 3ο χλμ. της Ε.Ο. Αμφιλοχίας - Άρτας, ύστερα από σύγκρουση του υπ' αριθμ. ΕΚΑ 9178 βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς βενζίνης, της εταιρείας Shell, με το υπ' αριθμ. ΚΤΑ 6807 Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο, και με το υπ' αριθμ. ΖΗΙ 1059 Ι.Χ.Ε. μάρκας VOLKSWAGEN PASSAT. Ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης είναι δύο νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματισμένοι, αγνώστων λοιπών στοιχείων οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Άρτας και Αγρινίου. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το βυτιοφόρο όχημα να εκτραπεί εκτός του οδοστρώματος και να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου τέσσερις ώρες ενώ πραγματοποιείται μετάγγιση του καυσίμου του βυτιοφόρου σε άλλο όχημα της ίδιας εταιρείας. Για τον απεγκλωβισμό των ατόμων έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 12 πυροσβέστες.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 08:30΄ σήμερα, ο Αζίμι Χολασαρβάλ του Ρομαζάν, 17 ετών, Αφγανικής υπηκοότητας, από την κοίτη του ποταμού Κηφισού, στον Δήμο Αλιάρτου, του Νομού Βοιωτίας, ο οποίος αγνοούνταν από τις 15-8-2002. Στην επιχείρηση για την ανεύρεση του άτυχου νέου συμμετείχαν 14 άνδρες, από την Π.Υ. Λιβαδειάς, την 2η και την 7η Ε.Μ.Α.Κ.. Το πτώμα παραδόθηκε στη συνέχεια σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη μεταφορά του στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λιβαδειάς.