Επιστροφή

ΔΤ 523a, 17/08/2002, 23:00, Συμβάντα

Ανακοίνωση

Το Πυροσβεστικό Σώμα λαμβάνοντας υπ' όψιν το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. από Ω/19:10΄ και για το επόμενο εξάωρο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην ορεινή Πελοπόννησο, έθεσε με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ. Aντιστράτηγου Παναγιώτη Φούρλα, από σήμερα το βράδυ τις Υπηρεσίες οι οποίες προβλέπεται να επηρεαστούν από τα καιρικά φαινόμενα σε αυξημένη ετοιμότητα. Επίσης οι Διοικητές και οι Προϊστάμενοι Κίνησης θα ευρίσκονται καθ'ολη τη διάρκεια της νύχτας εντός των Πυροσβεστικών Καταστημάτων αρμοδιότητάς των, για να επιλύσουν τα όποια προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.


Σοβαρά συμβάντα

Νεκρός ανασύρθηκε στις 11:00΄ σήμερα, από αποχετευτικό χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στη θέση Γράβος του Δ/Δ Μπάφρας του Δήμου Ανατολής, στο Νομό Ιωαννίνων, ο Μεντής Βασίλειος του Θωμά, 65 ετών. Η Υπηρεσία μας έσπευσε στον τόπο του συμβάντος με οκτώ πυροσβέστες και τρία οχήματα οι οποίοι ανέσυραν τη σορό του άτυχου άνδρα και στη συνέχεια αυτή μεταφέρθηκε για νεκροψία - νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Έρευνες διεξάγονται στη περιοχή Σκαμνός Μπράλλου, στο νομό Φθιώτιδος, για την ανεύρεση των: Πουρνάρα Γεώργιο, 58 ετών, Τριανταφύλλου Γεώργιο, 35 ετών και Αδάμου Βασίλειο, 23 ετών, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται από σήμερα το πρωί. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στις 14:10΄ σήμερα και αμέσως έσπευσε με ομάδα έξι διασωστών της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και με ένα σκύλο, συνδράμοντας στην ανεύρεση των αγνοουμένων.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από τις 21:25΄ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, στις 17:30΄ σήμερα, στο Δ/Δ Μάναρη του Δήμου Βαλτετσίου, στο Νομό Αρκαδίας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη PZL και δύο ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν περίπου 20 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επαγρύπνηση. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί η Π.Υ. Τρίπολης.