Επιστροφή

ΔΤ 524a, 18/08/2002, 16:00, Συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα, ενώ πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν ή παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι μεταξύ άλλων, το Φάληρο, το Μοσχάτο (ξεχείλισε ο Κηφισός), το κέντρο της ΑΘήνας, το Ίλιο, ο Κολωνός, τα Λιόσια, η Πετρούπολη, η Ηλιούπολη, κ.α.

Μέχρι στιγμής το Συντονιστικό Κέντρο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., έχει δεχτεί 1000 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα άτομα και αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων.

Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Παναγιώτη Φούρλα οι Υπηρεσίες του Σώματος, στο λεκανοπέδιο Αττικής τέθηκαν σε Γενική Επιφυλακή και πάραυτα συγκροτήθηκαν 250 συνεργεία πλήρως εξοπλισμένα. Στην όλη επιχείρηση λαμβάνουν μέρος πεντακόσιοι (500) πυροσβέστες με εκατό (100) οχήματα και εκατόν πενήντα (150) αντλητικά μηχανήματα, δύο ερπυστριοφόρα οχήματα της 1ης ΕΜΑΚ, με διασωστικο εξοπλισμο (διασωστικούς λέμβους).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κύριο κύμα της κακοκαιρίας έχει περάσει, ωστόσο οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν με ηπιότερη μορφή μέχρι αργά το απόγευμα.