Επιστροφή

ΔΤ 526, 22/08/2002, 11:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 02:18 σήμερα, στο κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών και ηλεκτρονικών ειδών "Ράδιο Ε. Κατουμά Α.Ε.Β.Ε.", ιδιοκτησίας Κατουμά Σπυρίδωνος του Μιχαήλ, στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Σιβιτανίδου στην Καλλιθέα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ισόγειο χώρο 100τμ., λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους της επιχείρησης, η οποία καταλαμβάνει συνολική έκταση 250 τ.μ. και στεγάζεται στο ισόγειο τον ημιώροφο και τον 1ο όροφο πενταόροφης πολυκατοικίας. Οι 60 πυροσβέστες που έφθασαν στον τόπο του συμβάντος με 20 οχήματα, έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στις 04:50, αποτρέποντας την επέκτασή της στους υπόλοιπους ορόφους της πολυκατοικίας. Λόγω των πυκνών καπνών που αναδυόταν από τον χώρο της πυρκαγιάς, απομακρύνθηκαν από τον 2ο όροφο της πολυκατοικίας με βραχιονοφόρο όχημα οι ηλικιωμένοι Χαριτίδης Κωνσταντίνος και η σύζυγός του. Από την πυρκαγιά υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές η επιχείρηση και καταστράφηκαν ολοσχερώς Δικηγορικό Γραφείο και κομμωτήριο που στεγάζονταν στον πρώτο όροφο. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Κόης. Κατά την πολύωρη μάχη με τις φλόγες τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ο Επιπυραγός Πετρόπουλος Κωνσταντίνος και μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επίσης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΄΄Σωτηρία΄΄ ο Υποπυραγός Κοτρίδης Παναγιώτης, ο οποίος θα παραμείνει για νοσηλεία το επόμενο 24ωρο. Για τη διαπίστωση των αιτιών της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:00 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπ'αριθμ. ΖΑΒ 7770 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Κόκλα Καλλιόπης και σε δύο δίκυκλα ιδιοκτησίας Κωλλέτη Διονυσίου και Κομιώτη Ιωάννη τα οποία ήταν σταθμευμένα στην οδό Ομήρου Κατοχής 18 στη Ζάκυνθο. Από την πυρκαγιά υπέστη μικρές ζημιές και η πρόσοψη παρακείμενου κτιρίου ιδιοκτησίας Διονυσίου και Στέλλιου Λάππου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ζακύνθου.

Έρευνες διεξάγονται από τις 14:10 χθες, στη θέση Σύρμα του Δήμου Αμφίκλειας του νομού Φθιώτιδας για την ανεύρεση του Χαϊδεμένου Θεόδωρου του Αθανασίου, ετών 75, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 13 Αυγούστου. Τις έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου, διεξάγει ομάδα τεσσάρων πυροσβεστών της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., με δύο ανιχνευτικούς σκύλους.