Επιστροφή

ΔΤ 527a, 23/08/2002, 23:30, Συμβάντα

Νεκρός για άγνωστους λόγους, ανασύρθηκε στις 09:00΄ σήμερα, ο Καρλάφτης Ιωσήφ του Παναγιώτη, 27 ετών, από το ρέμα Πικροδάφνης στην οδό Ορφέως 16, στην Ηλιούπολη. Στην επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου νέου πήραν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες, ενώ στη συνέχεια το πτώμα παραδόθηκε σε γραφείο τελετών.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης του 12χρονου Λαμπογιάννη Κων/νου του Οδυσσέα, από το καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" (Ζολώτας), στην τοποθεσία "Οροπέδιο", που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στον Όλυμπο. Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση, στο ελικοδρόμιο του καταφυγίου, του ελικοπτέρου του Ε.Κ.Α.Β., που θα μετέφερε σε Νοσοκομείο το νεαρό αγόρι, το οποίο έφερε ελαφρές κακώσεις στα πλευρά ύστερα από πτώση του από κλίνη. Σήμερα το μεσημέρι το Ε.Κ.Α.Β. ζήτησε την συνδρομή της Υπηρεσία μας και αμέσως κινητοποιήθηκε πεζοπόρο τμήμα τεσσάρων ατόμων από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma με μια ομάδα διάσωσης, αποτελούμενη από δύο πυροσβέστες καθώς και τον ιατρό του Ε.Κ.Α.Β., οι οποίοι τελικά κατάφεραν να προσγειωθούν στο ελικοδρόμιο του καταφυγίου και να μεταφέρουν, στη συνέχεια, τον νεαρό τραυματία στο ελικοδρόμιο του στρατοπέδου του Λιτόχωρου, όπου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Κατερίνης.

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, στις 07:20΄ σήμερα, στο 205ο χλμ. της N.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, όταν το υπ' αριθμ. ΥΥΡ 2097 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας FIAT UNO, συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ' αριθμ. ΡΥΡ 6526 Ι.Χ.Φορτηγό. Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, τραυματίστηκαν θανάσιμα οι: Ντίκας Χαράλαμπος του Σωτηρίου, 50 ετών και Παπαδάκος Θεόδωρος του Βαϊου, 24 ετών, επιβάτες του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Οι τρεις πυροσβέστες με το ένα όχημα που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, αφού ανέσυραν νεκρούς τους δύο άνδρες, στην συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα για τη διακομιδή τους στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Λαμίας.

Νεκρή βρέθηκε, στις 11:10΄ σήμερα, η Στεφάνου Ευδοξία του Νικολάου, 87 ετών, σε χαράδρα στο Δ/Δ Γρανίτσας του Δήμου Μολοσσών, στο Νομό Ιωαννίνων. Η ηλικιωμένη αγνοείτο από τις 9/6/2002 (Βλ.Δελτίο Τύπου 463a). Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε από το Α.Τ. Ζίτσας και αμέσως έσπευσε ομάδα 14 ανδρών με τέσσερα οχήματα από την 5η Ε.Μ.Α.Κ. και το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, οι οποίοι ανέσυραν το πτώμα της άτυχης ηλικιωμένης, το οποίο ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, και το παρέδωσαν σε συγγενείς της.