Επιστροφή

ΔΤ 530, 26/08/2002, 19:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο στις 19:20΄ τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, στις 17:47΄ σήμερα, στη Σαλαμίνα στη περιοχή της Φανερωμένης, εντός κατοικημένης περιοχής. Για τη κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερα, 20 οχήματα και 60 πυροσβέστες/τριες. Στο τόπο του συμβάντος έσπευσαν επίσης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Κοντογιώργος Αχιλλέας καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής Υποστράτηγος Κόης Ανδρέας. Από τη φωτιά κάηκαν συνολικά, δέκα στρέμματα πευκοδάσους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, στις 17:35΄ σήμερα, στη περιοχή μεταξύ Βρύσα και Βατερά στη Νήσο Μυτιλήνη. Στην κατάσβεσή της λαμβάνουν μέρος τέσσερα αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, 45 πυροσβέστες με 15 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, Η πυρκαγιά καίει δασική βλάστηση (πεύκα), ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης έξι μποφόρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, στις 04:30΄ σήμερα, στη περιοχή Χάλακας, στη Νήσο Μήλο. Για τη κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα τρία ελικόπτερα, 40 άτομα πεζοπόρο, δύο οχήματα, ενώ με το πλοίο της γραμμής αναμένεται να φτάσουν σύντομα στο νησί άλλα δώδεκα οχήματα με 65 άνδρες. Στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ για αυτό και στάθηκε αδύνατη η επιχείρηση των αεροσκαφών. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, πουρνάρια, σχίνους κ.α. Στο τόπο του συμβάντος βρίσκεται από το πρωί επιβλέποντας το έργο της κατάσβεσης ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Γεωργιάκος Γεώργιος.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 13:30΄ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, στις 10:30΄ σήμερα, στη περιοχή Πύργου στο Δ/Δ Δυρού, στον Δήμο Οιτύλου, στο Νομό Λακωνίας. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη με ένα ελικόπτερα. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επαγρύπνηση.

Υπό έλεγχο επίσης τέθηκε η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση σε κορυφογραμμή, στις 11:10΄, στη περιοχή Λακκώματα, του Δήμου Πελλάνα, στο Δ/Δ Βορδώνιας, στο Νομό Λακωνίας. Για την κατάσβεσή της φωτιάς πήραν μέρος επτά πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, ενώ ρίψεις έκαναν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επαγρύπνηση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Πυρκαγια αυτή, όπως και η προηγούμενη, ξεκίνησαν από κεραυνούς.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 10:00΄ σήμερα ο Γρίλλας Ευάγγελος, 65 ετών, στο 16ο χιλ. της Ε.Ο. Καναβαρίου, του Νομού Βοιωτίας. Ο άτυχος άνδρας, ανεσύρθη από ρεματιά, μετά από ανατροπή του αγροτικού οχήματός του, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Για την ανάσυρσή του έλαβαν μέρος ένα όχημα και τρεις πυροσβέστες από την τοπική Π.Υ., ενώ η τροχαία διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02:30΄ σήμερα -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- σε αποθήκη τετάρτου ορόφου στο ξενοδοχείου 'ΑΣΤΟΡΙΑ', ιδιοκτησίας 'ΚΑΨΗ Α.Ε.' στη πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε έπιπλα και σε στρώματα αξίας περίπου 6000 ευρώ. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα εκ των οποίων το ένα κλιμακοφόρο. Για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.