Επιστροφή

ΔΤ 531a, 27/08/2002, 22:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 21:15 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:53, από άγνωστη αιτία, σε δασική έκταση, στην περιοχή Τσούμπα της Φυλής, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο 550 μέτρων, έλαβε λόγω του ισχυρού πνέοντος ανέμου γρήγορα διαστάσεις αλλά με συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστών περιορίστηκε τελικά χωρίς να απειλήσει την παρακείμενη κατοικημένη περιοχή. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα: 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 100 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν εννέα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος Φλόγα 1, ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας. Στην περιοχή παραμένουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 200 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από άγνωστη αιτία χθες, στη Μυτιλήνη, στην περιοχή Βατερά και στη Μήλο, στην περιοχή Χάλακα. Στη Μυτιλήνη μετέβη με ελικόπτερο, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, ενώ από χθες στη Μήλο βρισκόταν ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα δύο νησιά για να αποτραπεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Η καμένη έκταση ανέρχεται σε 300 στρέμματα στη Μυτιλήνη (100 δασική έκταση, 100 χορτολιβαδική και 100 ελαιοκαλλιεργειών) και σε 2000 στρέμματα θαμνώδους έκτασης στη Μήλο.

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 14:00 σήμερα, σε εργοστάσιο παραγωγής και επεξεργασίας χρωμάτων με την επωνυμία "Ηλίας Βασιλειάδης Α.Β.Ε.Ε.", στην τρίτη ζώνη της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξέσπασε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο έκτασης 1000 τ.μ., και λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (αδρανή υλικά που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες χρωμάτων, υλικά συσκευασίας, μηχανήματα) και του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου, πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 25 πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., οι οποίοι τρεις ώρες αργότερα κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.