Επιστροφή

ΔΤ 533, 29/08/2002, 14:00, Συμβάντα

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν, κατά τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες σήμερα, τη Νήσο Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Το Κέντρο Τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρις στιγμής έχει δεχθεί 70 κλήσεις για παροχή βοηθείας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία αποτελούμενα από 30 πυροσβέστες εξοπλισμένα με ειδικά αντλητικά μηχανήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 08:25΄ σήμερα, στο οχηματαγωγό πλοίο '' ΑΝΤΩΝΙΑ '' με σημαία Καμπότζης, στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας, στον Πειραιά. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησε στο χώρο του μηχανοστασίου του πλοίου, από σπίθες που προκλήθηκαν από χρήση γυμνών φλογών στο κατάστρωμα και έπεσαν μέσω αεραγωγού στο χώρο του μηχανοστασίου, όπου ως γνωστό υπάρχουν εύφλεκτα υλικά. Η πυρκαγιά τελικά, περιορίστηκε στο χώρο εκδήλωσης της πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχονται στα 100.000 Ευρώ περίπου. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες, με δέκα οχήματα. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Κόης. Στην προσπάθειά του να κατασβέσει την πυρκαγιά, τραυματίστηκε ελαφρά ο Α' Μηχανικός του πλοίου αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος και διακομίστηκε προληπτικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

Έρευνες διεξάγονται από τις 09:00' σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή Φραντζή του Δήμου Γοργοποτάμου του νομού Φθιώτιδας για την ανεύρεση της Θυμιοπούλου Ευανθίας, 70 ετών, της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 27 Αυγούστου. Τις έρευνες για τον εντοπισμό της ηλικιωμένης, διεξάγει ομάδα οκτώ πυροσβεστών της 7ης Ε.Μ.Α.Κ..

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 06:59΄ σήμερα, στο 1ο χλμ Αριδαίας - Εξαπλατάνου του Νομού Πέλλας, όταν το υπ' αριθμ. ΚΒΑ 1397 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA STARLET, για άγνωστο λόγο παρέκκλινε της πορείας του και στη συνέχεια προσέκρουσε στο υπ' αριθμ. ΝΚ 6209 Ι.Χ. φορτηγό, μάρκας MERCEDES, που ήταν σταθμευμένο. Οι τέσσερις πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ., Ιερέα Ρεντάκη Φίλλιπο, αγνώστων λοιπών στοιχείων και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο Κ.Υ. Αριδαίας.