Επιστροφή

ΔΤ 533a, 29/08/2002, 23:55, Συμβάντα

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν, κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, τη Νήσο Λευκάδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Το Κέντρο της Τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδος δέχθήκε 60 κλήσεις για παροχή βοηθείας. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν δέκα συνεργεία, εξοπλισμένα με ειδικά αντλητικά μηχανήματα, αποτελούμενα από 20 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο από τις 22:30΄ βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πευκοδάσος και δασική έκταση στις 12:50΄ σήμερα, από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, στη περιοχή Γεράκι, του Δ/Δ Κορυφή του Δήμου Ιαρδανού στο Νομό Ηλείας. Στη περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι μεγάλης έντασης, με τοπικές καταιγίδες, για αυτό και στάθηκε αδύνατη η επιχείρηση των αεροσκαφών μέχρι το απόγευμα και όταν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες επιχείρησαν από αέρος μέχρι τη δύση του ηλίου, δέκα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα: 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 80 πυροσβεστών. Στο τόπο του συμβάντος βρίσκεται από το μεσημέρι, επιβλέποντας το έργο της κατάσβεσης, ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν 500 στρέμματα πευκοδάσους - δασικής έκτασης ενώ στη περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για επαγρύπνηση. Προανάκριση διενεργείται από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύργου.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 16:10΄ σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:40΄, από άγνωστη αιτία, σε δασική έκταση, στην περιοχή κοντά στη Μονή Μαρίτσα στο Δ/Δ Σαντομερίου, στο Δήμο Ωλένιας του Νομού Αχαΐας. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 20 ανδρών ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερα. Στο τόπο του συμβάντος μετέβη με το ελικόπτερο του Π.Σ. Φλόγα 1, ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις για αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν 45 στρέμματα δασικής έκτασης. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

Τραγικό θάνατο από πνιγμό, βρήκε στις 16:40΄ σήμερα η Χρηστάκη Μαρία του Ευαγγέλου, 58 ετών, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρέθηκε μέσα σε δεξαμενή με νερό, στο 14ο χλμ. της Ε.Ο. Αγρινίου - Καρπενησίου του Δήμου Αγρινίου. Στην επιχείρηση ανάσυρση της έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που διεξήχθησαν στην ευρύτερη περιοχή Φραντζή του Δήμου Γοργοποτάμου του Νομού Φθιώτιδας, για την ανεύρεση της Θυμιοπούλου Ευανθίας, 70 ετών, της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 27 Αυγούστου. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ομάδα οκτώ πυροσβεστών της 7ης Ε.Μ.Α.Κ.

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που διεξήχθησαν, στην περιοχή Προδρόμου του νομού Καρδίτσας για την ανεύρεση της Παπαευθυμίου Στέλλας του Γεωργίου, ετών 82, της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 23 Αυγούστου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της ηλικιωμένης, έλαβε μέρος διασωστική ομάδα δέκα ανδρών από την Π.Υ. Καρδίτσας και δύο ανδρών της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., με δύο ανιχνευτικούς σκύλους.