Επιστροφή

ΔΤ 537, 02/09/2002, 23:55, Συμβάντα

Προβλήματα προκάλεσαν στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Χολαργού οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα, κατά τις απογευματινές ώρες.
Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ - 199) δέχθηκε 50 κλήσεις για παροχή βοηθείας και αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων.
Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, προκλήθηκαν προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού -λόγω της υψηλής στάθμης του νερού- καθώς και στη συμβολή λεωφόρου Κύμης και Αττικής Οδού -όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία -πλήρως εξοπλισμένα- αποτελούμενα από 30 πυροσβέστες.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 12:10 σήμερα στο 50ο km της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, όταν το ΙΧΕ όχημα μάρκας Mercedes με αριθμό κυκλοφορίας GL - MP 29 συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το υπ' αριθμ. ΝΒΝ 8116 μάρκας Renault. Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του πρώτου οχήματος Μάνθος Παργανάς του Τρύφωνα, ετών 67, και ελαφρά τραυματισμένος ο Νάσιος Δημήτριος, οδηγός του δεύτερου ΙΧΕ. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βουτσαρά.

Πυρκαγιά, που παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες, εκδηλώθηκε στις 16:55 -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στην 4όροφη αποθήκη - ψυγείο κατεψυγμένων προϊόντων με την επωνυμία "Cool" ("Κούλ"), Δραγατσανίου και Αιγαλαίου 64, στον Πειραιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο υλικό επένδυσης (πολυαιθάνιο) των θαλάμων ψύξεως στον 1ο όροφο του εργοστασίου, με αποτέλεσμα -μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- πυκνοί καπνοί να κατακλύσουν το κτίριο. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από έξι ώρες για να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο, αφού πρώτα άνοιξαν οπές στα τοιχώματα με αερόσφυρες, προκειμένου να εκτονωθούν καπνοί και θερμότητα. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε ο Περιφερειάρχης Αττικής, υποστράτηγος Αντρέας Κόης. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά πρόκειται να διενεργήσει το Ανακριτικό Τμήμα Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιώς.