Επιστροφή

ΔΤ 538a, 03/09/2002, 23:15, Συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική τις απογευματινές ώρες, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες και καταστήματα και πολλά άτομα να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι το Μοσχάτο, Φάληρο, (για άλλη μια φορά ξεχείλισε ο Κηφισός), ο Άγιος Ιωάννης ο Ρέντης, το Μενίδι, το Ίλιον, η Νέα Ιωνία, η Νέα Φιλαδέλφεια, οι Άγιοι Ανάργυροι, κ.α.
Προληπτικά, το Πυροσβεστικό Σώμα πριν ξεσπάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας, είχε τοποθετήσει σε επιλεγμένα σημεία του λεκανοπεδίου, πυροσβεστικά οχήματα πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία και επενέβησαν τις πρώτες ώρες της νεροποντής, απεγκλωβίζοντας έγκαιρα επιβάτες από ακινητοποιημένα οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάθμη του νερού στη συμβολή του Κηφισού με την Πειραιώς και στους πλησίον δρόμους (Κων/λεως, Πίνδου, Δαβάκη κ.α.) ξεπέρασε τα 80 εκατοστά καθιστώντας αρχικά αδύνατη την άντληση υδάτων από τα πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια.
Μέχρι στιγμής το Συντονιστικό Κέντρο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., έχει δεχτεί 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα άτομα και αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων.
Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Παναγιώτη Φούρλα, συγκροτήθηκαν 250 συνεργεία πλήρως εξοπλισμένα με 700 πυροσβέστες. Επιπλέον των δυνάμεων αυτών, στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν ερπυστριοφόρα οχήματα, διασωστικοί λέμβοι και άλλος διασωστικός εξοπλισμός από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. Στις πληγείσες περιοχές επίσης, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος