Επιστροφή

ΔΤ 542a, 08/09/2002, 20:30, Συμβάντα

Η σημερινή νεροποντή που σημειώθηκε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. - 199) 30 κλήσεις για παροχή βοηθείας (αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων) σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Μοναστηράκι, Βύρωνα, Παγκράτι, Κολωνό, Βοτανικό και 10 κλήσεις στη νήσο Σαλαμίνα.
Ήδη ανταποκρίνονται και στα τελευταία περιστατικά τα 15 συνεργεία -αποτελούμενα από 45 πυροσβέστες και εφοδιασμένα με κατάλληλο αντλητικό εξοπλισμό- τα οποία συγκροτήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση.

Η υπερχείλιση ρέματος καθώς και η κατολίσθηση που προκλήθηκε από τη νεροποντή στη θέση "Αγία Σωτήρα", στο 12ο km της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θηβών τις πρωινές ώρες σήμερα, είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν τρία οχήματα και να καταπλακωθούν από πέτρες και χώματα άλλα δύο.
Στα τρία πρώτα οχήματα εγκλωβίστηκαν οι επιβαίνοντες αυτών και συγκεκριμένα ο οδηγός του ΙΧΕ οχήματος με αριθμό κυκλοφορίας ΥΚΚ-4131, τρία άτομα στο υπ' αριθμ. ΚΜΕ-6602 ΙΧΕ και τέσσερα -όλα τους αγνώστων λοιπών στοιχείων- στο ΙΧΕ με αριθμό κυκλοφορίας ΒΡ-1149. Οι πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο τους απελευθέρωσαν σώους σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν στα δύο καταπλακωμένα αυτοκίνητα. Στο συμβάν έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Νεκρός ανασύρθηκε από χαράδρα βάθους 100m στις 14:30, σήμερα, ο Χυτήρης Ιωάννης του Αλκιβιάδη, ετών 40, στην περιοχή Αγγελοκάστρου, στο δήμο Παλαιοκαστριτών, στη νήσο Κέρκυρα. Το ΙΧΕ FIAT PUNTO με αριθμό κυκλοφορίας ΥΖΡ-2534 το οποίο οδηγούσε ο Χυτήρης παρέκλινε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- από την πορεία του και έπεσε στη χαράδρα. Για την ανάσυρση έλαβαν μέρος 14 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα. Η σωρός του άτυχου άντρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν.Ν. Κέρκυρας προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.