Επιστροφή

ΔΤ 543a, 09/09/2002, 22:30, Συμβάντα

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις απογευματινές ώρες σήμερα τη νήσο Κρήτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου έχει δεχθεί 25 κλήσεις για παροχή βοηθείας, ενώ η αντίστοιχη του Άγιου Νικόλαου 15. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν οκτώ εξοπλισμένα με ειδικά αντλητικά μηχανήματα συνεργεία, αποτελούμενα από 25 πυροσβέστες. Από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις κινδύνευσε άμεσα η ζωή του Σαβοϊδάκη Θεόδουλου του Ηλία, κάτοικου Βουρβουλίτη Ηρακλείου, ο οποίος προσπαθώντας να διασώσει τα ζώα του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χείμαρρου Βαγιονιά στο Δήμο Γόρτυνα. Οι πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν προς βοήθεια, χρησιμοποιώντας κλίμακα ως αυτοσχέδια γέφυρα, ανέσυραν σώο τον κτηνοτρόφο.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 14:40 σήμερα, στο 104ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, όταν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN ALMERA με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΡ-1260, παρέκκλινε της πορείας του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός ο Ζευγουλάς Δημήτριος ετών 55, η Ζευγουλά Σοφία ετών 45, ενώ τραυματισμένος ανασύρθηκε ο Ζευγουλάς Αθανάσιος ετών 25. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες οι οποίοι απεγκλώβισαν τους νεκρούς και τον τραυματία και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Νεκρή βρέθηκε, στις 14:40 σήμερα, η Θυμιοπούλου Ευανθία του Στέργιου, 70 ετών, στην κοίτη του ποταμού Σπερχειού πλησίον της γέφυρας Μοσχοχωρίου, στο Δ/Δ Κόμμα του Δήμου Λαμίας, στο Νομό Φθιώτιδας. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 13:30 σήμερα για συνδρομή στις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της εξαφανισθείσας από τις 27 Αυγούστου. Αμέσως συγκροτήθηκε διασωστική ομάδα, αποτελούμενη από εννέα πυροσβέστες και ένα ανιχνευτικό σκύλο, η οποία εντόπισε και ανέσυρε το πτώμα της άτυχης γυναίκας και το παρέδωσε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για μεταφορά σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου θα διενεργηθεί νεκροψία.