Επιστροφή

ΔΤ 544, 10/09/2002, 12:00, Εκδηλώσεις

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στη χώρα μας διοργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, έχει προσκαλέσει και τον Ελληνοαμερικάνο πυροσβέστη κ. Πέτρο Κριτσιμίλιο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ν. Υόρκης, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης στα ερείπια των δίδυμων πύργων. Ο κ. Κριτσιμίλιος βρίσκεται ήδη στη χώρα μας από τις 9 Σεπτεμβρίου, αρχίζοντας την επίσκεψή του από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει επί διήμερο.
Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις αυτές, έχει προσκαλέσει τον ελληνικής καταγωγής πυροσβέστη να μιλήσει σε αντιπροσωπεία συναδέλφων σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2002, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:15΄, στην αίθουσα διαλέξεων του 199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., οδός Ριζαρείου 1 και Μικράς Ασίας, στο Χαλάνδρι. Στην ομιλία του, που θα παραβρίσκεται σύσσωμη η Ηγεσία του Σώματος, ο κ. Κριτσιμίλιος θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όπως ο ίδιος τα έζησε, απαντώντας παράλληλα σε τυχόν ερωτήσεις και απορίες των Ελλήνων συναδέλφων του.
Προηγούμενα, ο κ. Κριτσιμίλιος θα επισκεφθεί την 1η Ε.Μ.Α.Κ. στην Ελευσίνα, προκειμένου να δει από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις της, καθώς και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει η Μονάδα.