Επιστροφή

ΔΤ 546, 12/09/2002, 10:00, Συμβάντα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 04:00 σήμερα, στο 11ο χλμ. της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου, όταν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΖΖΤ 8903, για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός ο χειριστής των πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL Αντισμήναρχος Γάσπαρης Ευάγγελος, 43 ετών. Ο άτυχος Αντισμήναρχος υπηρετούσε στο κλιμάκιο Σπάρτης της Μοίρας 359 ΜΑΕΔΥ της Πολεμικής Αεροπορίας και ως χειριστής των πυροσβεστικών αεροσκαφών έλαβε μέρος σε πολλές κατασβέσεις δασικών πυρκαγιών υπερβαίνοντας αρκετές φορές τα όρια του καλώς εννοούμενου καθήκοντος. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες οι οποίοι απεγκλώβισαν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ανατροπή οχήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων σημειώθηκε στη 01:13 σήμερα, στο ύψος του τμήματος Μεταγωγών στις Τρεις Γέφυρες του Κηφισού. Το υπ' αριθμ. ΧΑΜ 1499 ιδιωτικής χρήσης βυτιοφόρο, χωρητικότητας περίπου 5500 λίτρων, ιδιοκτησίας Παππά Ανδρέα, που οδηγούσε ο Κονομί Αλέξανδρος, παρουσίασε διαρροή καυσίμου (πετρελαίου). Για την αποφυγή ανάφλεξης, οι 21 πυροσβέστες που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με 7 οχήματα, διέβρεχαν συνεχώς το βυτιοφόρο με αφρογόνα υλικά έως ότου να πραγματοποιηθεί η μετάγγιση του καυσίμου σε άλλο βυτιοφόρο που είχε κληθεί για το σκοπό αυτό. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετάγγισης, το βυτιοφόρο ρυμουλκήθηκε από γερανοφόρο όχημα της Υπηρεσίας μας και έγινε καθαρισμός του οδοστρώματος και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Αίσιο τέλος στις 15:40 χθες, είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γoυβάλα Ευάγγελου του Χρήστου, 77 ετών, στην περιοχή μεταξύ Μεσοχωρίου και Λύχνου στον Δήμο Υπάτης, στο Νομό Φθιώτιδας. Τα ίχνη του ηλικιωμένου είχαν χαθεί από το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου. Στις έρευνες για την ανεύρεσή του πήρε μέρος ομάδα τεσσάρων πυροσβεστών με δύο ανιχνευτικούς σκύλους από την 7η Ε.Μ.Α.Κ.


Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 07:45 σήμερα, στο 22ο χλμ Λαρίσης-Αθηνών, όταν το υπ' αριθμ. ΥΙΧ 6484 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. μάρκας MITSUBISHI LANCER, συγκρούστηκε με φορτηγό αγνώστων στοιχείων με αποτέλεσμα το θάνατο της επιβαίνουσας στο Ι.Χ.Ε Τριανταφυλλίδη Άννας του Σπυρίδωνος και τον τραυματισμό δύο ακόμη ατόμων. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 2 οχήματα με 5 άνδρες.