Επιστροφή

ΔΤ 563, 06/10/2002, 10:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 08:52 σήμερα, από άγνωστη αιτία, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, ιδιοκτησίας Μιχαλόπουλου Θεόδωρου, στην οδό 25ης Μαρτίου 48, στο Περιστέρι Αττικής. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι περιόρισαν την πυρκαγιά στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. Από την πυρκαγιά υπέστη αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρά εγκαύματα η Κακαρούχα Μαρία, ενοικιάστρια του διαμερίσματος, η οποία παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και μεταφέρθηκε στο Γ.Κ. Νοσοκομείο Αθηνών. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Εννέα πυρκαγιές σε κάδους απορριμμάτων σημειώθηκαν σήμερα από τη 01:40 έως τις 07:00 στη Θεσσαλονίκη καις συγκεκριμένα στις οδούς Γρ. Λαμπράκη 160, Σόλωνος 30, Δουσμάνη 4 και 12, Στρατιώτη 12, Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή, Μορκεντάου 8, Κ. Παλαιολόγου και Π.Π. Γερμανού 6. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό από άγνωστους.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 06:40 σήμερα, στην οδό Ακρίτα και Κρήτης στην Καλαμάτα του νομού Μεσσηνίας. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΚΜΕ 4761 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI COUPE, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο υπ΄ αρίθμ. ΚΜΖ - 3783 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας DAEWOO, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η επιβαίνουσα του πρώτου οχήματος Αναστοπούλου Αικακερίνη και να τραυματιστεί ο οδηγός του δευτέρου οχήματος Νικηφόρος Κωνσταντίνος. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν τη νεκρή και τον τραυματία και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή τους στο Γ.Π. Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 17:25 χθες, σε εργοστάσιο επεξεργασίας αλουμινίου, στην Κοινότητα Καβησού, του Δήμου Φερών, στο νομό Έβρου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον χώρο χάραξης αλουμινίων και κατέστρεψε τμήμα του χώρου παραγωγής (δύο μπάνια εκμετάλλωσης), ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν τρεις αεραγωγοί της επιχείρησης. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία τελικά τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα αργότερα χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενους χώρους του εργοστασίου, έλαβαν μέρος 16 πυροσβέστες και έξι πυροσβεστικά οχήματα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.