Επιστροφή

ΔΤ 608, 07/12/2002, 12:30, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες και καταστήματα και πολλά άτομα να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι ο Άλιμος, το Καλαμάκι, η Γλυφάδα, το Π. Φάληρο, η Καλλιθέα, η Κηφισιά, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, κ.α.
Tο Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε τις δυσμενείς συνέπειες του νέου κύματος κακοκαιρίας, έχοντας τοποθετήσει σε επιλεγμένα σημεία του λεκανοπεδίου, πυροσβεστικά οχήματα πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία και επενέβησαν τις πρώτες ώρες της νεροποντής, απεγκλωβίζοντας έγκαιρα επιβάτες από ακινητοποιημένα οχήματα.
Μέχρι τις 12.00 το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., έχει δεχτεί 220 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα άτομα κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων επενέβησαν 55 συνεργεία με 150 πυροσβέστες.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 06:44 σήμερα, σε κέντρο διασκέδασης σε υπόγειο πολυκατοικίας, στην οδό Αχαρνών 335 και Νιρβάνα, στα Πατήσια. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν δώδεκα άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων εκ των οποίων τα δύο σοβαρά λόγω εγκαυμάτων. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του Δ.Ε.Α. καταδρομών, Μιμιλίδη Αχιλλέα 27 ετών, στην περιοχή της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης. Η Υπηρεσία μας έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη λίμνη Βόλβη, με καταδυτική ομάδα της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., αποτελούμενη από έξι αυτοδύτες, με επικεφαλή τον Διοικητή Πύραρχο Σταμίγκο Ευάγγελο.