Επιστροφή

ΔΤ 609, 08/12/2002, 21:45, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού επτά ατόμων, στην τοποθεσία Λυώμενα του όρους Παγγαίου, στο Ν. Καβάλας. Οι εγκλωβισμένοι, που είναι καλά στην υγεία τους, είχαν πάει εκδρομή με τα αυτοκίνητα τους, στο καταφύγιο του Δασαρχείου, αποκλείστηκαν λόγω του χιονιού, που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 80 εκατοστά. Για την απελευθέρωσή τους λαμβάνουν μέρος ένα ερπυστριοφόρο, ένα Jeep και ένα υδροφόρο όχημα με εννέα πυροσβέστες και τον Περιφερειάρχη της Π.Δ.Π.Υ Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Δημήτριο Σολδάτο.

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 19.30 σήμερα, άνδρας αλβανικής καταγωγής αγνώστων λοιπών στοιχείων, όταν στην προσπάθεια του να διασχίσει τις γραμμές του τρένου, στο 81,4 χιλιόμετρο, στους Αγ. Θεοδώρους Αττικής, παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία 11 INTERCITY, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Αθήνα. Τον άτυχο άνδρα, ανέσυραν τέσσερις πυροσβέστες από την Π.Υ Κορίνθου και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17.10 σε 5όροφο κτίριο γραφείων, στην οδό Βότση 58 ή Κανακάρη, στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένες ζημιές το δικηγορικό γραφείο ιδιοκτησίας Κορφιάτη Νικόλαου, που βρισκόταν στον 3ο όροφο. Στην κατάσβεσή της φωτιάς έλαβαν μέρος τρία οχήματα με επτά πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται σε 35.000 ευρώ. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Πατρών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες, η επιχείρηση των πυροσβεστών της Π.Υ Λάρισας για τον απεγκλωβισμό των δύο ηλικιωμένων αδελφών Ευσταθίου Ιωάννη και Ευσταθίου Δημήτριου 70 και 65 χρονών, αντίστοιχα, που βρίσκονταν αποκλεισμένοι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, εντός της οικίας τους, στη θέση Κόκκινο Νερό στην Αγιά Λάρισας. Το σπίτι τους, από τα δύο ορμητικά ρέματα που σχηματίστηκαν, είχε μετατραπεί σε νησίδα και οι πυροσβέστες για να τους απελευθερώσουν, δημιούργησαν πρόχειρη γέφυρα, από μεγάλους κορμούς δέντρων. Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Επίσης, αίσιο τέλος τις 12:25 σήμερα, είχε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού της τριμελούς οικογένειας, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της, στην περιοχή Στρήτζος, στη Λάρισα. Πρόκειται, για τους Ζιώγα Ελευθέριο, Ζιώγα Νίκη και Ζιώγα Νικόλαο, οι οποίοι λόγω της υψηλής στάθμης των νερών (μισό μέτρο περίπου) έξω από την κατοικία τους, αδυνατούσαν να διαφύγουν. Για την απελευθέρωση τους, έλαβαν μέρος ένα ερπυστριοφόρο, ένας γερανός, δύο υδροφόρα οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 13:15 σήμερα, σε αποθήκη ναυτιλιακών ειδών, της εταιρείας "ΟΒΑΛΕΣ-ΑΛΦΑ ΦΡΕΝ", στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, θέση Σπηλιά του Δήμου Κερκυραίων. Λόγω της φύσης των εύφλεκτων υλικών, η φωτιά έλαβε αμέσως διαστάσεις, απειλώντας τα γειτονικά κτίρια, ωστόσο οι πυροσβέστες που έφθασαν έγκαιρα στο σημείο κατάφεραν να την περιορίσουν στο χώρο της αποθήκης, η οποία και καταστράφηκε ολοσχερώς. Από την πυρκαγιά, στην προσπάθεια του να τη θέσει υπό έλεγχο, υπέστη εγκαύματα στα χέρια ο ιδιώτης κ. Πουρνάζης Χρήστος, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Ν.Ν. Κέρκυρας. Αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν σπινθήρες ηλεκτροσυγκόλλησης, από συνεργείο που εκείνη την ώρα εκτελούσε εργασίες στο κατάστημα. Για τα ακριβή αίτια διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ Κέρκυρας. Στο συμβάν έλαβαν τέσσερα οχήματα με 15 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 05:30 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπ' αριθμ. KHY-8705 Δ.X.E αυτοκίνητο, μάρκας CITROEN, ιδιοκτησίας του Ι.Κ.Α, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς, έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έθεσε από τις απογευματινές ώρες τις Υπηρεσίες του σε αυξημένη ετοιμότητα. Ειδικότερα, στο λεκανοπέδιο Αττικής, λόγω των ισχυρών ανέμων συγκροτήθηκε ικανός αριθμός συνεργείων, πλήρως εξοπλισμένα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτες ανάγκες, όπως κοπές δέντρων κ.α. στην ευρύτερη περιοχή.