Επιστροφή

ΔΤ 613, 12/12/2002, 17:00, Συμβάντα

Αίσιο τέλος είχε στις 17:30 χθες, η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων από τον οικισμό Άνω Σέλι στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας. Πρόκειται για τους Πέϊο Κωνσταντίνο του Δημητρίου, 60 ετών, Πεΐου Πηνελόπη του Κωνσταντίνου, 57 ετών και Βρούσια Νικόλαο του Γεωργίου, 42 ετών, οι οποίοι λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ερπυστριοφόρο όχημα της Υπηρεσίας μας στο χωριό Σέλι (Κάτω Βέρμιο).

Σε εμπρησμό από πρόθεση, με χρήση απλού εμπρηστικού μηχανισμού (αναμμένα στουπιά), οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κάδο απορριμμάτων στις 00:50 σήμερα, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Αγ. Πάντων στην Καλλιθέα. Από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς δύο άνδρες, οι οποίοι κρατούνται στο Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών προκειμένου να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:40 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διαμέρισμα 4ου ορόφου, στην οδό Νικολάου Καπάνου 1, στην Ξηροκρήνη του νομού Θεσσαλονίκης. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το διαμέρισμα χωρίς να προκύψει κίνδυνος για τα παρακείμενα διαμερίσματα ενώ ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Βογιατζής Στυλιανός 82 ετών, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε εφημερεύον νοσοκομείο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα. Για εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά, προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.