Επιστροφή

ΔΤ 614, 13/12/2002, 22:30, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη νήσο Ζάκυνθο από τις πρωινές ώρες σήμερα, είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί η τοπική Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής 130 κλήσεις για παροχές βοηθείας (αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών, κοπές δέντρων, απεγκλωβισμούς ατόμων από Ι.Χ.) σε όλη την έκταση του νησιού.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία και λαμβάνουν μέρος 30 πυροσβέστες από την Π.Υ. Ζακύνθου, επίσης μετέβησαν στο νησί, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δυνάμεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενες από 23 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα, ένα όχημα με αντλητικά μηχανήματα και δυο διασωστικοί λέμβοι με δέκα άνδρες από την 6η Ε.Μ.Α.Κ..

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 10:20΄ σήμερα στο δεξαμενόπλοιο "Θεοπίστη" το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Ασπροπύργου. Λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών (πλαστικά, μοκέτες, έπιπλα κλπ.) η πυρκαγιά έλαβε διαστάσεις με αποτέλεσμα να υποστεί το πλοίο μεγάλες υλικές ζημιές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της έλαβαν μέρος 23 πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και δύο πυροσβεστικά πλοιάρια.

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 01:35΄ σήμερα, ο Καραθόδωρος Ηλίας του Γεωργίου, 33 ετών, όταν το υπ' αριθμ. ΚΙΒ 6623 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο υπ΄ αρίθμ. ST 826 - OP 39505 φορτηγό (νταλίκα), στο 40ο χ.λ.μ. της Ε.Ο. Αθηνών - Eυζώνων. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι αφού ανέσυραν τον νεκρό, τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Τραγικό θάνατο βρήκε η Παπασπύρου Δήμητρα του Κων/νου 85 ετών, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 08:14΄ σήμερα, στην οικία της στο Δ./Δ. Στένωμα του Δήμου Καρπενησίου. Την άτυχη ηλικιωμένη εντόπισαν οι πυροσβέστες απανθρακωμένη μέσα στην οικία της η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου.

Αίσιο τέλος είχε στις 11:30' σήμερα, η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από το καταφύγιο "Σαρακατσάνα" στα Πιέρια όρη του νομού Πιερίας. Πρόκειται για τους Ασλανίδη Σόλωνα και Οφίδη Χρυσόστομο οι οποίοι λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης είχαν εγκλωβιστεί στο ανωτέρω καταφύγιο. Για την απελευθέρωση τους έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με ένα ερπυστριοφόρο όχημα.