Επιστροφή

ΔΤ 624a, 29/12/2002, 19:45, Συμβάντα

Η κακοκαιρία που έπληξε την Αττική σήμερα, είχε ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία μας να δεχθεί σαρανταπέντε (45) κλήσεις για παροχή βοηθείας εκ των οποίων οι τριάντα (30) αφορούσαν κοπές δένδρων, που είτε κατέπεσαν, είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι το Π. Φάληρο, η Ν. Σμύρνη, ο Ν. Κόσμος, το κέντρο της Αθήνας κ.α.
Tο Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε τις δυσμενείς συνέπειες του νέου κύματος κακοκαιρίας, έχοντας τοποθετήσει σε επιλεγμένα σημεία του λεκανοπεδίου, πυροσβεστικά οχήματα πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία και επενέβησαν τις πρώτες ώρες.

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 13:19 σήμερα, στο 120ο χλμ. της N.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών, όταν προκλήθηκε σύγκρουση μεταξύ των υπ' αριθμ. ΑΧΡ 5566 Φορτηγού μάρκας Volvo και δυο ΙΧΕ αυτοκίνητων με αριθμό ΥΗΕ 6273 μάρκας Honda Civic και ΥΗΒ 2684 μάρκας Daewoo Lanos. Από τα συντρίμμια των οχημάτων ανασύρθηκαν νεκροί, από το δεύτερο όχημα ένας νεαρός ενώ από το τρίτο όχημα ένας άνδρας και μια γυναίκα, όλοι αγνώστων στοιχείων. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν έξι πυροσβέστες με δυο οχήματα, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των ενεργειών απεγκλωβισμού έκαναν παράλληλα χρήση αφρογόνων υλικών για αποτροπή του κινδύνου ανάφλεξης των οχημάτων.