Επιστροφή

ΔΤ 629, 04/01/2003, 19:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 σήμερα, από άγνωστη αιτία, σε δεξαμενή προπανίου χωρητικότητας 2000 λίτρων, που βρίσκεται σε υπαίθριο χώρο εργαστηρίου παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδιοκτησίας Μπούτσικου Ελένης, στο Δ.Δ Μεταμόρφωσης του Δήμου Εκάλης, στο νομό Ιωαννίνων. Κατά την διάρκεια πλήρωσης από βυτιοφόρο όχημα, υπήρξε ανάφλεξη της δεξαμενής και τραυματισμός του οδηγού του βυτιοφόρου Πιπερίδη Γεώργιου, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομονώσει την δεξαμενή υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άκρα. Οι δεκαπέντε πυροσβέστες που έσπευσαν με πέντε οχήματα, προέβησαν σε άμεση ψύξη της δεξαμενής για αποτροπή έκρηξης και στη συνέχεια προσεγγίζοντάς την, έκλεισαν τις στρόφιγγες σταματώντας έτσι τη διαρροή του προπανίου και κατά συνέπεια την πυρκαγιά. Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος, διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.

Σώες απεγκλωβίστηκαν τρεις γυναίκες στις 16:05 σήμερα, από υδραυλικό ανελκυστήρα της διώροφης έκθεσης επίπλων "Κασιμάτη" στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 81, στο Ελληνικό. Ο ανελκυστήρας λόγω δυσλειτουργίας ξεπέρασε το ανώτερο όριο της διαδρομής του και σταμάτησε στο μηχανοστάσιο της οροφής, με αποτέλεσμα οι δεκατρείς πυροσβέστες που μετέβησαν στο συμβάν με τέσσερα οχήματα να κατεδαφίσουν ένα μικρό τοιχείο του θαλάμου για να απελευθερώσουν τις: Ψωμιάδη Γεωργία, Ρόμπερτς Δάφνη και Σταυροπούλου Πανωραία, οι οποίες δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 03:40 σήμερα, στο 7ο χιλ. της Ε.Ο. Λιβαδειάς Ορχομενού, όταν το Ι.Χ.Ε. όχημα, με αριθμό κυκλοφορίας ΒΙΑ 9756, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του Παπαγιαννάκης Βασίλειος του Νικολάου ετών 38. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα, οι οποίοι ανέσυραν το νεκρό και στην συνέχεια τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο Γ.Ν.Ν. Λιβαδειάς.