Επιστροφή

ΔΤ 633, 11/01/2002, 11:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 21:27 χθες, σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, στην Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 128, στον Κολωνό. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τόπια νήματος και ένα σκάφος αναψυχής με εξωλέμβια μηχανή που βρισκόταν στο χώρο. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 22:38 χθες, σε εγκαταλειμμένο συνεργείο αυτοκινήτων της BMW, στην Λεωφόρο Συγγρού 206, στην Καλλιθέα. Πρόκειται για διώροφο κτίριο έκτασης 1.500 τ.μ. περίπου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον υπόγειο χώρο του συνεργείου έκτασης 300 τ.μ., και λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών (εξαρτήματα αυτοκινήτων, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, απορρίμματα, χαρτικά) πήρε σύντομα διαστάσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν επτά πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες, οι οποίοι δύο ώρες αργότερα κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Κόης. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 03:31΄ σήμερα, σε υπόγειο κτιρίου διαμερισμάτων όπου στεγάζονται γραφεία του Συνδέσμου Ο.Σ.Φ.Π., στην οδό Πύρρου 3 στο Παγκράτι. Οι οκτώ άνδρες με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, κατάφεραν να κατασβέσουν άμεσα την πυρκαγιά, χωρίς να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές. Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό (βενζίνη) καθώς και υπολείμματα καπνογόνου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Απανθρακωμένη βρέθηκε στις 04:20΄ σήμερα, μια 99χρονη γυναίκα, η Κορωναίου Αναστασία, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στην διπλοκατοικία όπου διέμενε, στην οδό Δημητρίου Μπρίσκα, στους Γαργαλιάνους του Νομού Μεσσηνίας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η διπλοκατοικία. Οι 14 πυροσβέστες με τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, αφού κατάφεραν μετά από αρκετή ώρα να κατασβέσουν την πυρκαγιά και να αποσοβήσουν κάθε κίνδυνο επέκτασής της σε παρακείμενα κτίρια, παρέδωσαν, στη συνέχεια, την άτυχη γυναίκα σε ασθενοφόρο για την διακομιδή της σε Νοσοκομείο. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων.