Επιστροφή

ΔΤ 634, 12/01/2003, 18:14, Συμβάντα

Τραγικό θάνατο βρήκαν, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:35΄ σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη λυόμενη κατοικία όπου διέμεναν, η Μαρία Καλογερά 53 ετών και τα δύο παιδιά της ο Αντώνης Γκοκορέσης, 30 ετών και ο Σπύρος Γκοκορέσης, 31 ετών, στο τέρμα της οδού Μετεώρων, στην Κηπούπολη. Στο συμβάν, που για την υπηρεσία μας ήταν προ αφίξεως, έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από βόμβα μολότοφ οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 16:16΄ σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΥΜΚ 6989 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI ATOS, ιδιοκτησίας Σάμαρη Αθανασίου, στην συμβολή των οδών Αχιλλέως και Καβάλας, στο Μεταξουργείο. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ο οδηγός και ιδιοκτήτης του Ι.Χ.Ε., ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν επτά πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 01:35΄ σήμερα, στο 35ο χιλ. της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης Αρδανίου. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν τo υπ' αριθμ. ΕΒΕ 9783 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας ΚΙΑ, συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ' αριθμ. ΕΒΕ 7041 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας HONDA, ενώ στη συνέχεια το υπ' αριθμ. ΟΡΑ 8122 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παρέκκλινε της πορείας του και συγκρούστηκε με τα παραπάνω αυτοκίνητα. Οι τέσσερις πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος με ένα πυροσβεστικό όχημα, με χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, ανέσυραν νεκρούς τους οδηγούς των δύο πρώτων αυτοκινήτων Καραδέδο Ιωάννη και Καμπαδαή Βασίλειο, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένη τη Δεληνικόλα Μαρίνα του Νικολάου, η οποία επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια οι νεκροί και η τραυματίας παρεδόθησαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή τους στο Γ.Π.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν:
1. εχθές στη Θεσσαλονίκη, όπου από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν υπόγεια κατοικιών και λεβητοστάσια. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν έξι συνεργεία αποτελούμενα από 20 πυροσβέστες οι οποίοι επενέβησαν σε 30 περιπτώσεις άντλησης υδάτων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα τα συνεργεία συνεχίζουν να παρέχουν βοήθεια όπου αυτό είναι απαραίτητο.
2. κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου. Από την έντονη καταιγίδα, τη χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους, που ξεκίνησαν στις 00:30΄ και διάρκεσαν για μία ώρα περίπου, πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων. Αμέσως συστάθηκαν από την Υπηρεσία μας επτά συνεργεία, αποτελούμενα από 15 πυροσβέστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνολικά δέκα αντλήσεις υδάτων.