Επιστροφή

ΔΤ 635, 13/01/2003, 16:00, Συμβάντα

Σε εμπρησμό από πρόθεση με xρήση εύφλεκτου υγρού οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 18:26, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, στην οδό Παναθηναίων 17, στη Μεταμόρφωση. Ως δράστης του εμπρησμού ο οποίος και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω από την ΕΛ.ΑΣ φέρεται ο Τσάφος Βασίλειος γιος της ενοικιάστριας του διαμερίσματος Τσάφου Μαρίας. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη πριν πάρει διαστάσεις από τους έξι πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με με δύο οχήματα. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διεξάγεται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 17:45 χθες, στο 15ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Λάρισας - Καρδίτσας, στο Δ/Δ Βούναινων, του Δήμου Κράννωνος, στο νομό Λαρίσης, ύστερα από πρόσκρουση του υπ' αρίθμ. ΡΝΑ 1052 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, με το υπ' αρίθμ. ΡΙΚ 2582 Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο. Οι επτά πυροσβέστες που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου Καρυπίδη Αντώνιο του Νικολάου, ετών 63.

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά, στις 10:55 σήμερα, στην δασική περιοχή Φουντουκλή, του νομού Καστοριάς, ο Λάππας Νικόλαος του Παναγιώτη, 63 ετών, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του, έλαβαν μέρος εννέα πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν στις 16:20 χθες, στην ευρύτερη περιοχή του Δ/Δ Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό του Γκαράνη Νικολάου, ετών 49, ο οποίος αγνοείται από χθες. Οι έρευνες, διεξάγονται, στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε πάει για κυνήγι. Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος οκτώ πυροσβέστες από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με ένα πυροσβεστικό κι ένα ερπυστριοφόρο όχημα.