Επιστροφή

ΔΤ 637, 16/01/2003, 10:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 07:07 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, , στο υπ' αριθμ. ΥΜΙ - 1571 λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Α., το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Σύνταγμα - Μεταμόρφωση Βύρωνα στη συμβολή των οδών Κερκύρας και Αγίας Σοφίας, στο Βύρωνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε επιβάτες οι οποίοι εγκατέλειψαν έγκαιρα το όχημα πριν η πυρκαγιά πάρει μεγάλες διαστάσεις. Από τις φλόγες υπέστη ολοσχερή καταστροφή το λεωφορείο, σοβαρές υλικές ζημιές το υπ΄ αρίθμ. ΥΒΥ - 2433, μάρκας LADA, ιδιοκτησίας Ντουρουτά Ασημούλας, ενώ μικρές υλικές ζημιές υπέστησαν το υπ΄ αρίθμ. ΥΕΑ - 9922, μάρκας SCODA, ιδιοκτησίας Μαυροπούλου Αγόρως και η υπ΄ αρίθμ. ΖΜ - 706, μάρκας PIAGGIO. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα έξι πυροσβεστικά οχήματα με 18 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μισή ώρα αργότερα. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Ο θάνατος μίας ηλικιωμένης ήταν το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 07:20 σήμερα, σε ισόγειο διαμέρισμα τριώροφης οικοδομής, στην οδό Αριστοπούλου 11, στο Περιστέρι. Οι δώδεκα πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά σύντομα αποτρέποντας την επέκτασή της στους υπόλοιπους χώρους του διαμερίσματος. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο υπνοδωμάτιο, η ενοικιάστρια του διαμερίσματος Παπαδοπούλου Παναγιώτα, 77 ετών, η οποία παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την μεταφορά της σε Νοσοκομείο. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Νεκρή βρέθηκε, στη 01:15 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η Δεμέστιχα Σταυρούλα του Δημοσθένη 77 ετών, στην περιοχή Παγανέα του Δ/Δ Καλυβίων του Δήμου Γυθείου. Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την εξαφάνιση της ηλικιωμένης στις 23:05 χθες και αμέσως έσπευσαν προς αναζήτησή της τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι και βρήκαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας και το παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., για τη μεταφορά του σε Νοσοκομείο όπου θα διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Απανθρακωμένος βρέθηκε στις 03:00 σήμερα, ο Ντηνιακός Ηλίας 90 ετών, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στη μονοκατοικία, όπου διέμενε, στο Δ/Δ Μεσσαγρού, του Δήμου Γέρα στη νήσο Λέσβο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η κατοικία, ενώ οι πέντε πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος, κατέσβεσαν την πυρκαγιά και ανέσυραν τον άτυχο ηλικιωμένο. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πλωμαρίου Μυτιλήνης.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 06:20 σήμερα, στην Κοινότητα Καραμεσινεΐκα, του Δήμου Μόβρης, στο νομό Αχαΐας. Το ατύχημα συνέβη όταν το υπ΄ αρίθμ. ΥΒΥ - 2351, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας BMW, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο συνοδηγός του οχήματος Ξηνταβελόνης Καννέλος και να τραυματισθεί ο οδηγός του Γερολυμάτος Γεράσιμος. Οι εφτά πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα ανέσυραν τον νεκρό και τον τραυματία και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή τους σε Νοσοκομείο.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:00 σήμερα, στο 30ο χιλ. της Ν.Ε.Ο. Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, όταν το υπ΄ αρίθμ. ΖΖΝ - 8075, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Γουρλάκης Αβραάμ, 40 ετών, και τραυματισμένος ο Τάλιος Σπυρίδων, 48 ετών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν το νεκρό και τον τραυματία και στην συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο Γ.Ν.Κ.Ν. Κατερίνης.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου, στην περιοχή του Δ/Δ Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό του Γκαράνη Νικολάου, ετών 49. Οι έρευνες, διεξάγονται, στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε πάει για κυνήγι. Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος οκτώ πυροσβέστες από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με ένα πυροσβεστικό κι ένα ειδικό διασωστικό ερπυστριοφόρο όχημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η επιχείρηση ανεύρεσης του Κουρέτα Γεωργίου του Νικολάου, 55 ετών ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου, στην περιοχή Μανταίικα του Δήμου Φαλάνθου στο Ν. Αρκαδίας, όπου είχε πάει για κυνήγι. Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την εξαφάνιση του άνδρα το πρωί της 15ης Ιανουαρίου και αμέσως έσπευσαν για τον εντοπισμό του 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και δύο πυροσβέστες από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με δύο ανιχνευτικούς σκύλους.